Igor Krišnar je kot predsednik ZNP-ja pozval premierja k razrešitvi Veselinoviča. Foto: MMC RTV SLO
Igor Krišnar je kot predsednik ZNP-ja pozval premierja k razrešitvi Veselinoviča. Foto: MMC RTV SLO

Upravni svet ZNP-ja zahteva, da naj predsednik vlade Borut Pahor razreši direktorja STA-ja Bojana Veselinoviča, saj ta "zlorablja svojo funkcijo v politične namene". Po navedbah ZNP-ja Veselinovič deluje kot propagandist vladajoče politične opcije, kar, kot pravijo, dokazuje tudi elektronska pošta z njegovimi nasveti za urad predsednika države, kako je treba odgovarjati na očitke največje opozicijske stranke, ki jo je po nerodnosti poslal
službi za odnose z javnostjo SDS-a.

ZNP k razrešitvi Veselinoviča poziva drugič
"K Veselinovičevi razrešitvi smo premierja že pozvali novembra lani, ko je po našem mnenju protipravno odpustil nekdanjega odgovornega urednika STA-ja Boruta Meška," so zapisali v izjavi za javnost in dodali, da od vlade pričakujejo, da bo direktorja razrešila in na njegovo mesto imenovala "strpnejšo in ugledno osebo, ki bo pri opravljanju svoje funkcije sposobna vsaj minimalne ekvidistance do različnih političnih opcij".

Za komentar smo želeli povprašati tudi Veselinoviča, vendar ta danes ni bil dosegljiv. Je pa pred dnevi že odgovoril na očitke poslanca Aleksandra Zorna. Dejal je, da gre še za eno popolno manipulacijo predstavnika največje opozicijske stranke.

DNS o zadevi nima mnenja
Za mnenje smo na MMC vprašali tudi predsednika Društva novinarjev Slovenije Grega Repovža, ki pravi, da društvo o pozivih in dogodku nima ustvarjenega nikakršnega mnenja. "Za zdaj se s strani aktiva društva na STA-ju ni nihče odzval na to, tako da za zdaj v tem ne vidimo nič," pravi Repovž in dodaja, da društvo deluje v korist novinarjev in ni organizirano znotraj kakšnih drugih organizacij.