Pet poslancev DeSUS-a je več ur razpravljalo o prihodnjem delovanju poslanske skupine. Foto: BoBo
Pet poslancev DeSUS-a je več ur razpravljalo o prihodnjem delovanju poslanske skupine. Foto: BoBo

Člani poslanske skupine DeSUS smo se poenotili, da bomo še naprej delovali v eni poslanski skupini, je povedal njen vodja Franc Jurša.

Kot je poudaril, je v poslovniku DZ-ja in poslovniku poslanske skupine opredeljeno, kdo je njen član. Poslanca Roberta Polnarja so namreč izločili iz stranke. "Robert Polnar ni dal odstopne izjave in je še vedno, na neki način, član poslanske skupine," je dejal Jurša.

Poslanec Branko Simovič je sicer danes izjavil, da imajo v stranki tri struje. Glede tega je Jurša povedal, da sam ne bi govoril o strujah, ampak o različnih razmišljanjih. "Danes smo poskušali poenotiti stališča. Uspelo se nam je poenotiti na tej točki, da bomo še naprej delovali skupaj v poslanski skupini in da bomo opravili pogovor z vodstvom stranke, da si predstavimo posamezna stališča. Nekatera stališča poslanske skupine se pač razlikujejo od stališča vodstva stranke. Mislim, da z dialogom lahko to tudi uskladimo," je povedal.

Desusovi poslanci o prihodnjem delovanju

O prihodnjem delovanju tudi z vodstvom stranke

O tem, ali bodo v prihodnje opozicija ali bodo sodelovali s koalicijo, se po njegovih besedah niso pogovarjali. O odprtih vprašanjih, tudi prihodnjem delovanju, se bodo pogovorili z vodstvom stranke. Kot je pojasnil Jurša, imajo precej odprtih vprašanj. Vsebine teh pa danes ni želel komentirati.

Na vprašanje, ali je glavna dilema, ali naj poslanska skupina z dosedanjo vlado sodeluje na podlagi posebnega sporazuma ali naj bo del opozicije, pa je Jurša odgovoril, da se o tem danes niso pogovarjali. "O tem vprašanju bomo verjetno spregovorili z vodstvom stranke," je dodal.

Po njegovih besedah pa poslanci DeSUS-a danes tudi niso razpravljali o morebitni novi vložitvi konstruktivne nezaupnice.