V prihodnji polovici leta si Jurša želi močno in stabilno vladno koalicijo. Foto: BoBo/Srdjan Živulović
V prihodnji polovici leta si Jurša želi močno in stabilno vladno koalicijo. Foto: BoBo/Srdjan Živulović

Vodja poslanske skupine DeSUS je pred parlamentarnimi počitnicami izpostavil tudi nemir v koaliciji zaradi interpelacije zoper ministrico za delo, družino in socialne zadeve Anjo Kopač Mrak, ki jo je podprl tudi koalicijski DeSUS. Jurša zatrjuje, da njihov namen ni bil rušenje ministrice, pač pa javnosti sporočiti, da se s politiko na tem področju ne strinjajo.

V prihodnji polovici leta si Jurša želi močno in stabilno vladno koalicijo. Ob tem je pomembna izbira novega ministra za finance, saj gre za eno ključnih funkcij v vladi. Med pomembnimi nalogami tega ministrstva Jurša izpostavlja ustanovitev demografskega sklada.

Jurša je tudi dejal, da mu je kritika opozicije do koalicije logična. "Ko v opoziciji vidijo možnost, da v koaliciji kakšna zadeva zaškripa, hitro povedo, da so potrebne volitve. To so nekako ustaljene prakse," je dejal vodja poslancev DeSUS-a. V odgovoru na kritiko opozicije, da sama vlaga več zakonov kot vladna koalicija, pa je Jurša priznal, da bi v parlament lahko prišel tudi kakšen pomemben sistemski zakon. Pričakuje jih v naslednji polovici leta.