SLS je prometni resor ponudil Andreju Umku, Jakobu Presečniku, Zvonku Ivanušiču in Radovanu Žerjalu. Foto: RTV SLO
SLS je prometni resor ponudil Andreju Umku, Jakobu Presečniku, Zvonku Ivanušiču in Radovanu Žerjalu. Foto: RTV SLO
SLS o ministru za promet

Predsednik stranke Janez Podobnik upa, da bo premierju Janši imena kandidatov lahko ponudil v nekaj dneh. Stranka je vodenje tega resorja ponudila Andreju Umku, ki je bil minister za okolje v Bajukovi vladi. Jakob Presečnik in Zvonko Ivanušič naj bi ponudbo že zavrnila, za kandidaturo pa so povprašali tudi direktorja Nafte Lendava Radovana Žerjala.

Kot kandidatka za ministrico za zdravje se še naprej omenja Bojana Beović, ki naj še ne bi dobila nobene ponudbe in do nadaljnega ne daje izjav. Slišati je, da se je predsednik vlade o vodenju tega resorja pogovarjal z SDS-ovim kandidatom za župana Maribora Gregorjem Pivcem.

Ljudmila Novak se omenja kot resna kandidatka
V NSi-ju še vedno upajo, da bi vodenje ministrstva za visoko šolstvo prevzela dr. Alenka Šverc, čeprav je ponudbo že zavrnila. Precej več pripravljenosti za prevzem tega resorja kaže evropska poslanka Ljudmila Novak, iskali pa naj bi tudi širše.

Predsednik vlade Janez Janša je dejal, da bi imena že lahko razkril, a da to ne bi bilo korektno do koalicijskih partnerjev. Povedal je, da bi, če bi bilo od njega odvisno, že v petek predlagal kandidate za vse tri resorje. Dodal je še, da imena usklajujejo in da je njihovo razkritje, napovedano za petek, zanj več kot realno.

SLS o ministru za promet