Franc Kangler meni, da bo Bahova veliko naredila za mlade Mariborčane. Foto: MMC RTV SLO
Franc Kangler meni, da bo Bahova veliko naredila za mlade Mariborčane. Foto: MMC RTV SLO
Je Kangler že začel predvolilno kampanjo?

"Že dolgo sem razmišljal o imenovanju četrtega podžupana oziroma podžupanje. Glede na obremenitve, ki jih imajo trije podžupani, glede na nekatere projekte in tudi pripombe v mestnem svetu sem se odločil, da za projekt evropske prestolnice mladih imenujem podžupanjo Astrid Bah, ki je tudi predsednica pripravljalnega odbora za evropsko prestolnico mladih," je danes novinarjem dejal mariborski župan Franc Kangler.

Prvo informacijo o imenovanju nove podžupanje so z mariborske občine dali v javnost v petek, a takrat niso dajali izjav za medije. Gre za razmeroma neizkušeno 25-letnico, ki je oktobra lani s kandidaturo na Kanglerjevi Županovi listi prišla v mestni svet, kjer pa se skoraj nikoli ne oglaša.

Niso samo izkušnje, ki štejejo
"Pri mladih ni treba govoriti predvsem o izkušnjah," je dejal župan. Poudaril je, da bo Bahova svojo funkcijo opravljala neprofesionalno, saj je zaposlena na medobčinskem stanovanjskem skladu in bo tako mestni proračun obremenila "realno le za 650 evrov".

"Prepričan sem, da bo ta mlada ekipa v mojem kabinetu čez tri leta, ko bom zaključil mandat, imela kaj pokazati," je še dejal Kangler.

Kaj dela na skladu? Ni pomembno.
Pred medije je stopila tudi Bahova, ki je dejala, da svoj položaj jemlje resno. "Izkušnje se pridobivajo sčasoma. Sama delam na področju mladine že vse od 18. leta," je dejala.

Poudarila je še, da pri projektu Evropske prestolnice mladih sodeluje že pol leta, prav tako pričakuje pomoč drugih. Na vprašanje, kaj točno zdaj počne na stanovanjskem skladu, pa ni želela odgovoriti.

Je Kangler že začel predvolilno kampanjo?