Telekom je
Telekom je "vozlišče vseh informacij", in kdor lahko "nenadzorovano obvladuje Telekom", lahko nadzoruje vse gospodarske in politične odločitve, sporoča novonastala skupina. Foto: Telekom Slovenije
Gibanje za dostojno delo in socialno družbo (GDD&SD), Skupina kazenska ovadba (SKO), Protestival, Sinteza, Iskra, Puntarji, Mreža za neposredno demokracijo (MND), 4. skupina ZL, Piratska stranka Slovenije, stranka Solidarnost, stranka TRS.

Podpornika skupine:
Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS), Zveza društev upokojencev Slovenije (ZDUS).

V skupini so prepričani, da "razprodaja uspešnih slovenskih podjetij", ki jo vodi vlada, ni v interesu slovenske družbe. Še več, vodi v kolonialno odvisnost celotne družbe od tujih kapitalskih interesov, prav ti pa "razprodajo" diktirajo, so zapisali v sporočilu za javnost.
Špekulativni korporacijski in bančni kapital jo zahteva z obvladovanjem bonitetnih hiš in obvladovanjem mednarodnih povezav, kot so Nato, EU in OECD, ter prek njih pritiska na Slovenijo, sporočajo javnosti.

"Slovenija je postala moteča"
Skupina Državljani proti razprodaji ocenjuje, da je Slovenija s svojim iskanjem kapitalsko-socialnega ravnotežja postala moteča in zato tarča pritiska; osrednji cilj pa je Telekom Slovenije. Ta ni le uspešno gospodarsko podjetje, temveč "vozlišče vseh informacij", in kdor ga nadzoruje, nadzoruje družbeno tkivo v celoti, pravijo v pobudi.

"Telekoma ne damo"
Zato od vlade Mira Cerarja zahtevajo, naj takoj odpove vse dogovore o prodaji Telekoma. To je "tista mejna črta, ki je ne sme prekoračiti", so zapisali. Nato naj vlada zavrne "diktat tujega kapitala in domačih plenilskih združb" s tem, ko takoj ustavi še "razprodajo" vseh drugih državnih podjetij. O morebitni prodaji kakšnega podjetja naj odloča od primera do primera, a le na osnovi sprejete Strategije razvoja Slovenija, pri upravljanju državnih podjetij pa naj sodelujejo tudi predstavniki "širšega družbenega interesa", še zahtevajo.

"Prodaja Telekoma bi bila dokaz kapitulacije pred tujimi plenilci, ki hočejo iz Slovenije neomejeno črpati dodano vrednost, ceneno delovno silo in znanje, kar bi nedvomno uničilo našo nacionalno substanco," so zapisali. Člani skupine in podporniki so v okvirčku na desni.Gibanje za dostojno delo in socialno družbo (GDD&SD), Skupina kazenska ovadba (SKO), Protestival, Sinteza, Iskra, Puntarji, Mreža za neposredno demokracijo (MND), 4. skupina ZL, Piratska stranka Slovenije, stranka Solidarnost, stranka TRS.

Podpornika skupine:
Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS), Zveza društev upokojencev Slovenije (ZDUS).