Foto:
Foto:
Ljubljani povedal Andre Bergen, član uprave belgijske zavarovalno-bančne skupine KBC, ki ima 34-odstotni delež v NLB-ju.

Poudaril je, da je trenutno prva naloga največje slovenske banke rešiti nastale težave, pri čemer pa je dodal, da se v vsaki banki občasno pojavijo težave. Bergen je sicer danes prispel v Slovenijo z namenom, da se seznani z vodstvom NLB-ja, finančnim ministrom Dušanom Mramorjem in guvernerjem Banke Slovenije Mitjo Gasparijem.

Težave tudi v drugih evropskih bankah
Bergen, ki je že tri mesece v upravi KBC-ja odgovoren za področje
bančništva, je v zvezi z uvajanjem nove informacijske tehnologije oziroma projekta Sigma v NLB-ju dejal, da bo nadzorni svet po ustaljeni praksi spremljal, kako se bo projekt razvijal, in sicer tudi z vidika stroškov. Pri tem je poudaril, da se s težavami v zvezi z informacijsko tehnologijo soočajo tudi druge banke po Evropi in da so te vedno povezane s stroški. Prepričan pa je, da bo tudi NLB rešil te težave.

Glede vsebine pogovorov s finančnim ministrom je Bergen povedal samo to, da gre le za vljudnostni obisk in da zanj nima nobenih posebnih vprašanj. Skupaj z Bergenom je v Ljubljano sicer prispel tudi Herman Agneesens, belgijski član nadzornega sveta NLB-ja, ki pa o aktualnih težavah NLB ni spregovoril.

Konec tedna o aktualnih težavah
Predsednik uprave NLB-ja Marko Voljč pa je
dodal, da bo več informacij v zvezi z reševanjem nastalih težav znanih na novinarski konferenci konec tedna.