Foto: BoBo
Foto: BoBo

Najverjetnejšega novega mandatarja Roberta Goloba bo nasledil župan Borovnice Bojan Čebela.

Poslanca Gibanja Svoboda Mateja Arčona, ki bo v novi vladi minister brez resorja, vodil bo namreč urad za Slovence v zamejstvu in po svetu, bi v parlamentarnih klopeh moral naslediti Danijel Bešič Loredan. A ker je tudi on kandidat za zdravstvenega ministra, bo namesto njega v parlament prišel nekdanji televizijski novinar Aleksander Prosen Kralj.

V SD-ju bo Tanjo Fajon, ki bo v novi vladi prevzela zunanje ministrstvo, nasledil voditelj Jonas Žnidaršič. Minister bo tudi dozdajšnji dolgoletni vodja poslanske skupine Matjaž Han, ki so mu koalicijska pogajanja prinesla funkcijo gospodarskega ministra. V parlamentu ga bo zamenjal poslanec iztekajočega se sklica DZ-ja Soniboj Knežak.

V Levici bi koordinatorja Luko Mesca lahko nadomestila Asta Vrečko, ki pa se omenja kot kandidatka za kulturno ministrico. V tem primeru bo v parlamentarne klopi sedel dosedanji strokovni sodelavec Levice Dan Juvan.

Če bo mesto ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti prevzel dosedanji vodja poslanske skupine Levice Matej Tašner Vatovec, pa bo na njegovo mesto prišel Bojan Pahor, sicer podpredsednik Zveze združenja borcev za vrednote NOB Slovenije.