Violeta Bulc na kongresu Stranke Mira Cerarja. Foto: BoBo
Violeta Bulc na kongresu Stranke Mira Cerarja. Foto: BoBo
Kacin in Tomčeva o novi komisarski kandidatki
Predlog kandidatke za komisarko deli koalicijo

Svetovala je podjetjem in različnim organizacijam, med drugim v evropski administraciji. Je članica izvršnega odbora SMC-ja in podpredsednica vlade, v kateri je kot ministrica brez listnice prevzela vodenje službe vlade za razvoj, strateške projekte in kohezijo.

Blog Violete Bulc (v angleškem jeziku)

Delala tudi v Silicijevi dolini
Bulčeva je diplomirala na fakulteti za elektrotehniko. Podiplomsko se je izobraževala na univerzi Golden Gate University v Kaliforniji. Iz odgovora, ki smo ga pridobili na Univerzi v Ljubljani, sledi, da ima Bulčeva morda težavo z uporabo naziva magistrica znanosti pred imenom, saj bi smela uporabljati le v tujini pridobljen strokovni naziv za imenom. Kandidatka za komisarko je sicer delala v Silicijevi dolini, pa tudi na visokih položajih v Telekomu in krajši čas v Telemachu.

Iz našega arhiva
- Predstavitev Violete Bulc pred pristojnim odborom Državnega zbora
- Nočni obisk na 1. programu Radia Slovenija, Violeta Bulc, 23. junij 2010

- Violeta Bulc v oddaji Prava ideja, 11. januar 2011


"Organska trajnostna rast podjetij"

Na prelomu tisočletij je ubrala samostojno pot v okviru lastnega podjetja VIBACOM. Razvila in registrirala je novo, tudi nagrajeno metodo za pospeševanje poslovnih sistemov. Sistemi, pravi, so njena strast. Stavi na organsko trajnostno rast podjetij.
Seznam slovenskih podjetij, v katerih je predavala in svetovala glede pozitivne energije in dela v skupinah, je nepregledno dolg. Nagrajena je bila za svetovalne projekte v podjetjih BTC Logistika, Vina Koper in Steklarna Hrastnik. Iz Leka so nam sporočili, da so pri njih leta 2011 pod vodstvom Violete Bulc prenovili sistem inovacijske infrastrukture. Bulčeva je predavala tudi izvršnim direktorjem Leka, ki so potrdili njeno izjemno širino in strokovnost.

Šamanstvo in kozmična vpetost
Bulčeva ne skriva zanimanja za manj konvencionalna področja: šamanstvo, borilne veščine, in kot pravi v enem izmed življenjepisov, tudi delovanje po načelih kozmične vpetosti in pristnih odnosov, v dobro sodobne ekocivilizacije. Bulčeva je ministrsko predstavitev pred parlamentarno komisijo pred slabim mesecem opravila profesionalno in eksaktno, brez izmikanja. Poudarila je, da je v zadnjih 15 letih "zadovoljila vse svoje egotripe", zdaj pa želi narediti nekaj dobrega za državo.
Delo v Evropski uniji
Sodeluje tudi v ekspertni skupini, ki jo je imenovala Evropska komisija, o strateških načrtih Evrope, sicer pa je doslej opravila že veliko poti med Brusljem in Ljubljano. A dejstvo je, da Bulčeva ostaja politična neznanka.

Video: Povzetek predstavitve Violete Bulc pred pristojnim odborom Državnega zbora, 15. september 2014

Kacin in Tomčeva o novi komisarski kandidatki
Predlog kandidatke za komisarko deli koalicijo