Gregor Golobič informacij o tem, kje bo preživel dopust, ne daje. Foto: BoBo
Gregor Golobič informacij o tem, kje bo preživel dopust, ne daje. Foto: BoBo

Gregor Golobič, predsednik stranke Zares, je informacije, po katerih sprašujete, podal ekskluzivno za "News of the World".

Odgovor iz stranke Zares
Katarina Kresal
Katarina Kresal bo dopust preživela v krogu najbližjih. Foto: BoBo

Na dopustu bomo porabili nekaj več kot običajno, ko nismo na dopustu. Dopust bo trajal tri tedne, vmes bom kakšen dan opravljal službene obveznosti.

Karl Erjavec, DeSUS
Ljudmila Novak upa, da bo med dopustom lahko prebrala kakšno knjigo. Foto: MMC RTV SLO

V juliju in avgustu bom na počitnicah samo tri tedne.

Franc Žnidaršič, DSD

Kje preživljate počitnice? Koliko časa boste preživeli na počitnicah in koliko denarja boste zapravili? To so vprašanja, ki smo jih na MMC-ju naslovili na devet predsednikov večjih političnih strank. Odgovora Zmaga Jelinčiča (SNS) nismo prejeli.

Najbolj skrivnosten glede svojega dopusta je bil predsednik Zaresa Gregor Golobič, ki je posebej za MMC razkril, da je informacijo o dopustu "ekskluzivno zaupal News of the World". Toda verjetno je ob tem pozabil, da časopis ne izhaja več, zato bo skrivnost verjetno za vedno ostala skrivnost.

Predsednica LDS-a Katarina Kresal se je bila pripravljena nekoliko bolj odpreti za javnost. Dopust bo, kot je zapisala, preživljala s svojimi najbližjimi. Kje in kako - odgovor ve le ona.

Predsednik stranke SD in premier Borut Pahor o svojem dopustu še ni sprejel odločitve. Ko bo to sprejel - bo dopust kratek in ga bo preživel z družino.

Predsednik DeSUS-a Karl Erjavec ničesar ne skriva: del počitnic bo preživel z družino v Istri, kjer bo veliko plaval in igral tenis. Napoveduje tudi, da si bo ogledal teniške dvoboje na ATP-turnirju v Umagu in, kot se spodobi, navijal za našega Blaža Kavčiča. Erjavec bo drugi del dopusta namenil planinarjenju. Po navedbah predsednika stranke DeSUS bo za dopust porabil nekaj več kot običajno, ko ni na dopustu. Dopust bo sicer trajal tri tedne, vmes pa bo Erjavec verjetno kakšen dan opravljal tudi službene obveznosti.

Predsednik SDS-a Janez Janša dopust preživlja na 17. spominskem gorniškem taboru dr. Henrika Tume oziroma letnem taboru stranke SDS v Lepeni. Sicer pa je znano, da predsednik največje opozicijske stranke v kratkem pričakuje naraščaj, zato bo verjetno nekaj prostih dni namenil temu pomembnemu dogodku.

Kje bo preživela počitnice, pa še ne ve predsednica NSi-ja Ljudmila Novak, saj ima "letos veliko dela s pomembnimi družinskimi slavji". Vseeno meni, da bo slab teden dni preživela nekje na morju. Preostale proste dni bo namenila domačim opravilom ali branju kakšne dobre knjige.

Novakova sicer dobrega oddiha ne povezuje z veliko denarja, ampak ji več "pomenijo mir, počitek, pogovor ali ogled kakšne znamenitosti ali prireditve".

Predsednik SLS-a Radovan Žerjav proste dni oziroma prva dva tedna v avgustu namenja družini. Dopust bo namreč preživel "v čim bolj mirnem in zasebnem okolju". Meni pa, da bodo stroški znašali toliko kot povprečen štirinajstdnevni družinski dopust. Povprečen družinski dopust pa znaša?

V juliju in avgustu Franc Žnidaršič, predsednik novoustanovljene stranke DSD, dopustu namenja "samo" tri tedne. En teden je že preživel na morju, za dva tedna pa z družino odhaja na Pohorje. "Za te počitnice bomo skupaj porabili približno 1.500 evrov," je konkreten Žnidaršič, ki sicer poletne dni namerava preživeti ob trdem delu in pripravah na "vročo" politično jesen.

Nato smo se na MMC-ju odpravili na ulico. Enaka vprašanja smo zastavili še petim naključnim mimoidočim.

Da je že bila na dopustu in da še gre, je pojasnila Polona Bavdek Tušek, sicer zaposlena v banki. Bavdek Tuškova je posebej izpostavila, da izkoristi ves dopust, ki ga dobi z odločbo, regres, ki ga dobi, pa po navadi zapravi v ta namen. Poleti se sicer odpravi na morje, nekaj časa pa preživi tudi na kmetiji pri starših.

Čistilka Nedija Čehić z velikim nasmehom na obrazu pove: "Jutri odhajam na dopust v Bosno". V dveh tednih upa, da bo zapravila čim manj. "Večinoma za hrano, pa mogoče, da gremo enkrat, dvakrat na pijačo in čevapčiče," pove.

Po naključju je pred MMC-jev diktafon stopil nekdanji mufti Osman Djogić, ki je dejal, da je na dopustu že bil - tri tedne je z družino preživel v Bosni. Na vprašanje o denarju, ki ga je namenil dopustu, pa odgovarja, da z razlogom - velika družina - za dopust zapravijo kar veliko, najmanj 1.000 evrov.

Na Hrvaškem je bil na dopustu Rok Mihelčič, ki sicer dela v turizmu. Zapravil je okoli 800 evrov.

Da poleti ne gre na daljši dopust, je pojasnila piarovka Maja Ogorevc. Letos je namreč že bila dvakrat na dopustu - v Londonu in na Kanarskih otokih. Zato bo šla na morje le ob koncih tedna. Maja meni, da je dopust pomemben, in zato temu nameni toliko denarja, kolikor ji finančne možnosti dopuščajo - letos je to okoli 1.500 evrov.

Gregor Golobič, predsednik stranke Zares, je informacije, po katerih sprašujete, podal ekskluzivno za "News of the World".

Odgovor iz stranke Zares

Na dopustu bomo porabili nekaj več kot običajno, ko nismo na dopustu. Dopust bo trajal tri tedne, vmes bom kakšen dan opravljal službene obveznosti.

Karl Erjavec, DeSUS

V juliju in avgustu bom na počitnicah samo tri tedne.

Franc Žnidaršič, DSD