Kokl je v pismu zapisal tudi, da se
Kokl je v pismu zapisal tudi, da se "nadnovinarji veselijo zmage," s čimer je mislil na novinarki TV Dnevnika in časopisa Dnevnik, ki poročata iz Kopra. Foto: MMC RTV SLO
Kokl po preiskavah v Šoup-u odstopil

Kriminalisti preiskujejo sum gospodarskega kriminala v Študentski organizaciji Univerze na Primorskem in pred dnevi so zasegli nekaj dokumentacije. Direktorja Sebastjana Kokla naj bi sumili zlorabe položaja, sam pa kakršne koli nepravilnosti zanika.

Kljub temu je zdaj poslal pismo članom Območne organizacije SD-ja Koper, ki ji predseduje, da odstopa s položaja. "Kot funkcionar politične stranke ne želim in ne smem prenašati svojih osebnih bremen na stranko, čeprav v večini izhajajo prav iz nje," je zapisal.

Zdaj se bo "z mirno vestjo podal v neizogiben in nesmiseln boj za svoje dobro ime. Parketarji in Nadnovinarji pa se veselijo zmage v bitki."

Predsednik SD-ja Igor Lukšič meni, da se je Kokl dobro odločil, saj bo s tem tako sebi kot stranki in vsem vpletenim olajšal možnost, da postopki tečejo normalno. Sam se z njim ni pogovarjal.

Težave v ŠOUP-u in družbi Primorska.info
Že več let se sicer neuradno govori, da se v ŠOUP-u pretaka denar v zasebne žepe, je sporočila dopisnica RTV Slovenija Eugenija Carl. Kokla so pred dobrim letom študentski poslanci razrešili, saj so mu očitali negospodarno ravnanje, kljub temu pa ga je nadzorni svet organizacije nato znova izbral za direktorja, saj se je prijavil na razpis, ki je bil objavljen zgolj na spletni strani ŠOUP-a.

Kokl je tudi direktor podjetja Primorska.info, ki ureja istoimenski portal, leta 2010 pa je ministrstvo za kulturo od njih zahtevalo vračilo denarja, ki so ga dobili za pluralizacijo medijev, saj naj ne bi izpolnili predpisanih zahtev.

Kokl po preiskavah v Šoup-u odstopil