Kordež na prostosti čaka na ponovno sojenje. Foto: BoBo
Kordež na prostosti čaka na ponovno sojenje. Foto: BoBo

Potem ko je po treh dražbah sodišču le uspelo prodati hišo, na kateri so bile hipoteke in plombe tako bank, zavarovalnice kot tudi države, sta se spomladi Kordeževa iz nje tudi izselila, je za TV Slovenija poročal Borut Janc.

Le nekaj metrov od njune prve hiše, le dve parceli stran, pa je parcela s številko 468/22. Še dober mesec nazaj na njej ni bilo ničesar. Zdaj tam že stoji nova montažna hiša.

In zemljiška knjiga razkriva, da je junija letos, torej kmalu po izselitvi Kordeževih iz sosednje hiše, zemljišče, kjer je že skoraj zrastla nova hiša, kupila Kordeževa žena, Julija Kordež. A zanimivo: na uradni tabli, ki označuje gradnjo, kot investitor ni navedena Kordeževa žena, temveč Matjaž Novak - prejšnji lastnik zemljišča.

Kordež: Ne gre za skrivanje
Novak, lastnik in direktor podjetja Avto Lesce, ki je Kordeževi zemljišče prodal za približno 130 tisočakov, pred kamere ni želel. Na vprašanje, ali je torej vlagatelj on, kot pravijo označbe na tablah, pa je to po telefonu zanikal in povedal: "Jaz sem še na moje ime vložil prošnjo za gradbeno dovoljenje in potem sem vse skupaj njej prodal. In tukaj ni nič spornega, nobenega ozadja."

Pojasnila je TV Slovenija želela tudi od Kordeževih. Bine Kordež pred kamere ni želel, je pa v pisnem odgovoru potrdil, da je vlagatelj v novo hišo njegova žena. In da je "za manjšo montažno hišo" pri izvajalcu Marles Nepremičnine najela posojilo v znesku 142.000 evrov.

Prav Marles ima zato na zemljišču že vpisano hipoteko. To dokazuje tudi zemljiška knjiga, ki hkrati razkriva, da posojilo zapade že naslednje leto. "Ne gre za nobeno zakrivanje," ob tem pravi Kordež. Zakaj je torej Novak naveden kot vlagatelj? Tabla je še od začetka gradnje, odgovarja Kordež, dodan je list s spremembo. A lista, kjer bi jasno pisalo, da je vlagatelj Kordeževa žena, na gradbišču ni.

Kordež je sicer še januarja letos zatrjeval, da se preživlja "bolj na ženin račun" in z večmilijonskimi dolgovi po razveljavitvi sodbe zdaj zunaj zapora čaka na novo sojenje. Njegova žena bo medtem za slabih 300.000 evrov zgradila novo hišo, on pa še vedno resno razmišlja, da bi se dolgov rešil tudi z osebnim stečajem.

Kordeževi z dovolj denarja za novo hišo
Kordeževi z dovolj denarja za novo hišo