Kranjc (levo) ne izključuje povezovanja z  drugimi gibanji. Foto: BoBo
Kranjc (levo) ne izključuje povezovanja z drugimi gibanji. Foto: BoBo

"Dogovorila sva se, da ustvariva tandem, v katerega naju je potegnil položaj v Sloveniji. Ocenili smo, da glavne stranke nimajo ustvarjalnega odnosa do slovenskega javnega interesa, zato potrebujemo temeljite spremembe. Te pa lahko izvajajo le tisti, ki niso sodelovali pri oblikovanju sedanjega položaja. Tisti, ki so povzročili hiranje Slovenije, ne morejo biti del rešitve, ker so del težave," je poudaril Kavčič.

Za pridružitev stranki SMS je po njegovih besedah pretehtalo dejstvo, da imajo zelo dober politični program, skupaj pa bodo oblikovali tudi akcijski manifest za izhod iz krize in ga predstavili v prihodnjih dneh. Glavni poudarek pa bo na mladih, ki so bili po besedah vodje SMS-a Darka Krajnca v zadnjih 20 letih zapostavljeni, ter na zelenem in trajnostnem gospodarstvu po nemškem vzoru.
Kavčiča za premierja
"Verjamem, da smo v Blažu Kavčiču našli kredibilnega kandidata tudi za premiersko mesto. Nekoga, ki bo znal pokazati Sloveniji svežo idejo, kako je treba voditi slovensko politiko," je prepričan Krajnc. Na vprašanje MMC-ja, na kolikšen odstotek podpore ciljajo na predčasnih volitvah, je odvrnil, da so prepričani, da bodo prestopili parlamentarni prag, o konkretnih številkah pa ni želel govoriti.
Zanikal je, da bi snovali zavezništvo s katero izmed parlamentarnih strank, a te možnosti ni izključil, rekoč, da so odprti za vsakršno sodelovanje.
Kavčič: Politika je naščuvala delavce
"Sedanja politika je ustvarjala vse večja nasprotja med posameznimi deli družbe, tako da imamo sedaj naščuvane delavce v gospodarstvu proti delavcem v javni upravi. To so umetna nasprotja. Gospodarstvo je integralni del družbe, vendar je sredstvo in ne končni cilj, ki je kakovostno življenje za ljudi. Imamo ukrepe za gospodarski in negospodarski del in samo homogena družba lahko dobro deluje in temu sedaj ni tako," je še dejal Kavčič.