Franc Kramberger je vseeno daroval mašo, čeprav naj bi mu Vatikan to prepovedal. Foto: BoBo
Franc Kramberger je vseeno daroval mašo, čeprav naj bi mu Vatikan to prepovedal. Foto: BoBo
Kramberger birmoval v Slovenskih Konjicah

Kramberger je danes namreč maševal v cerkvi sv. Jurija v Slovenskih Konjicah in vodil birmo, je za TV Dnevnik poročala Tina Hojnik. V rokah je držal škofovsko palico, njegov prst je krasil tudi prstan, torej insignije, ki naj bi mu jih po poročanju medijev odvzeli. Verniki so ga podprli, zahtevali pa so, naj zaprejo Tovšakovo.

Kramberger novinarjem ni namenil niti pogleda, temveč je ob vprašanju, ali je iz Vatikana prejel kakšno pismo ali ne, le nemo zrl predse. Novinarska navzočnost več kot očitno ni bila zaželena, saj so škofa dobesedno skrivali pred sedmo silo.

V cerkev mediji niso imeli vstopa, saj so, menda na željo Krambergerja, na oba vhoda postavili sokrajane, ki novinarjev niso spustili izpred oči. Med birmanjem pa Franc Kramberger niti z besedo ni omenjal zadnjih dogodkov, v njegovem imenu je to storil konjiški arhidiakon Jože Vogrin, ki je dejal, da je to, da je Kramberger danes prišel v Konjice, dovolj zgovorno. Po končani birmi škof ni prišel niti na skupinsko fotografiranje z birmanci, kot je to v navadi, temveč neopazno odšel.
Vatikan pokazal na odgovorni osebi?
Spomnimo, Delo je pred kratkim objavilo zgodbo, da naj bi Vatikan zahteval umik nekdanjih nadškofov, Krambergerja in Alojza Urana, iz javnega življenja oz. naj bi jima prepovedali pastoralno delovanje.
Ostala naj bi tudi brez škofovskih insignij, zaradi pisma pa naj bi jima prenehalo tudi članstvo v škofovski konferenci. Uranu, v nasprotju s Krambergerjem, naj bi Vatikan očital le moralne prekrške. Potop mariborske nadškofije pa naj bi se že uvrstil med največje finančne polome Katoliške cerkve.

Kramberger birmoval v Slovenskih Konjicah