Pri banki Hypo imamo le odprt račun in nič drugega, pravi Kresalova. Foto: EPA
Pri banki Hypo imamo le odprt račun in nič drugega, pravi Kresalova. Foto: EPA

Ministrica dodaja, da se zaveda, da bi ljudje rezultate radi hitro, a obenem so po njenem mnenju kazenski postopki zelo občutljivi. Kljub temu pa je v pogovoru za Večer napovedala, da se bodo vsi postopki enkrat končali, "in končali se bodo s sodnimi odločbami".

Glede domnevne povezanosti banke Hypo in stranke LDS pa je Kresalova zanikala, da bi šlo za strankino hišno banko. Poleg tega po njenih besedah LDS pri banki Hypo nima posojila, ampak zgolj odprt račun, kot pri številnih drugih bankah. O povezavah njenega partnerja Mira Senice z omenjeno banko pa pravi, da je ta svojo plat zgodbe že pojasnil. Kot meni, gre pravzaprav za kampanjo proti njej, ki pa je v politiki še vedno novinka, zaradi česar ne morejo najti nič obremenilnega.

"Gledamo skozi prizmo 40 let starih dogodkov"
Trenutno atmosfero v delu slovenske politike predsednica LDS-a ocenjuje kot zastrupljeno, usmerjeno v prepir in razdor. "Leta 2011 se znova odpira dosje Velikovec, pogovarja se o tem, kdo je bil agent SDV-ja, na funkcionarje, ki kandidirajo za visoke funkcije v pravosodju, se gleda skozi prizmo dogodkov izpred 40 let," je prepričana.

Obenem pa notranja ministrica in predsednica LDS-a priznava, da bi vlada morala narediti konec brezplodnim debatam, hkrati pa ne za vsako ceno iskati konsenza, kar velja tudi za premierja Pahorja. Kot pozitivno navaja, da se je vlada lotila življenjsko pomembnih reform, ki jih je prejšnja vlada po njenem mnenju opustila zaradi strahu pred padcem javnomnenjske podpore.

Ministrica ocenjuje, da bo ta vlada dočakala konec mandata.