Katarina Kresal je glede na novo spletno stran
Katarina Kresal je glede na novo spletno stran "oprala umazano perilo". Foto: www.katarinakresal.si
Kresalova odgovarja s Kresnicami

Ministrica se je nekoliko zgledovala po Baracku Obami, ki se je v predvolilni kampanji prav tako s pomočjo spleta branil pred obtožbami, ki so jih "lansirali" njegovi nasprotniki, so za MMC povedali v LDS-u.

Katarina Kresal se je, kot kaže, odločila, da bo opravila z umazanim perilom, saj je spletno stran oblikovala kot vrsto čistega, na vrvi sušečega se perila.

Kresalova razgalja svoje "osvetljene resnice - kresnice" v poglavjih (majicah) o bulmastifih, NPU-ju in Matejevi palači. Klik na majico "iz prve roke" pa postreže s podatkom, da ima v upravljanju 350 tisoč evrov, da je obseg njenega premoženja določen z notarskim zapisom in da s partnerjem Mirom Senico nimata skupnega premoženja. Zadnja plača ministrice za notranje zadeve? 5.315 evrov bruto.

Rumene kresnice
Med kresnicami so tudi naslednje: ni lastnica kmetije Bužekijan in nima premičnin, saj s partnerjem živi v njegovem stanovanju, sama je kupila manjši kavni aparat in ga za lastno uporabo prinesla na ministrstvo, uvedla je stroge varčevalne ukrepe in ministrstvu prihranila 2,8 milijona evrov, sama si plačuje mobilni telefon, kavo in poslovna kosila in ne, s partnerjem nikoli nista bila v nobenem erotičnem klubu.

"Razgraditev etičnih meril in spoštovanja do sočloveka"
Kot razlog za "kresnice" Kresalova navaja "nizkotno politikanstvo, ki je iz primera Baričevič naredilo afero, pri kateri je puščico z vso silovitostjo usmerilo tudi vame". Kresalova ponovno piše, da je, čeprav v primer ni vpletena, postala "glavno orodje v rokah tistih, ki nimajo lastnih političnih vizij". Prepričana je, da sta senzacionalizem in raven političnega diskurza dosegla tisto točko, ki lahko na dolgi rok vpliva na celotno družbo, saj "vodi v razgraditev etičnih meril in s tem najbolj osnovnega spoštovanja do sočloveka."

Kresalova odgovarja s Kresnicami