Dokumenti o Ultri naj bi na Delo prišli anonimno. Foto: MMC RTV SLO
Dokumenti o Ultri naj bi na Delo prišli anonimno. Foto: MMC RTV SLO

Kriminalisti uprave kriminalistične policije generalne policijske uprave so se oglasili pri odgovornem uredniku Darijanu Koširju, ki ga je direktor UKP-ja Aleksander Jevšek prosil za posredovanje podatkov v zadevi Ultra, ki jih je v svojem članku 29. maja lani objavil novinar Peter Jančič.

Večer še poroča, da je po Jančičevih besedah kriminaliste zanimalo, od kod je Delo dobilo grafični prikaz lastniških povezav z naslovom Prikaz izpostavljenosti do izbranih skupin v NLB d. d. Prav tako naj bi kriminalisti od odgovornega urednika želeli dobiti izvirno dokumentacijo (ovojnico in listine), ki naj bi v uredništvo Dela prišla anonimno.

Košir: Uradnih dokumentov nimamo
Košir je kriminalistom dejal, da uredništvo Dela ni imelo in nima nobenih uradnih dokumentov ter izvirne dokumentacije v zadevi Ultra. Do omenjenega grafičnega prikaza naj bi prišli po ustaljenih novinarskih poteh in od virov, ki za zdaj ostajajo varovani.

Novico o obisku kriminalistov na Delu so potrdili tudi na policiji.

Kot je znano, kriminalisti sumijo, da je bilo ob pridobivanju Ultrinih posojil oziroma pri odtekanju informacij v tej zadevi iz NLB-ja storjeno kaznivo dejanje.