Foto:
Foto:

Največja vladna stranka se je po petih urah pogovorov odločila, da bo v volilnem letu krepko strnila svoje vrste. V vodstvu LDS-a se namreč zavedajo padca strankine priljubljenost v zadnjem času.

Že dopoldne so poslanci izbirali kandidata za nosilca liste LDS-a na evropskih volitvah, zvečer pa ga niso potrdili, saj so se ukvarjali s strateškimi vprašanji, ki tarejo stranko. Izvršni direktor LDS-a Bogdan Biščak je nedavno napovedal, da se bo svet stranke sestal najkasneje do konca aprila.

Kot je znano, je evidentiranih 35 kandidatov LDS-a za evroposlance, za najverjetnejša kandidata za nosilca liste pa veljata zunanji minister Dimitrij Rupel in poslanec Jelko Kacin. Biščak, predsednik volilnega štaba za evropske volitve, je v začetku februarja napovedal, da bo volilni štab do konca februarja oziroma sredine marca oblikovali osnutek kandidatne liste, na tajnih volitvah pa jo bo nato sprejel svet LDS-a.

Ostali evidentirani kandidati LDS za evroposlance so še Darja Lavtižar Bebler, Davorin Terčon, Dorijan Maršič, Jožef Kunič, Marta Svetin, Slavko Gaber, Franc Žohar, Irma Pavlinič Krebs, Jadranka Šturm Kocjan, Jaša Zlobec, Bojana Cvahte, Magdalena Tovornik, Majda Širca, Mateja Demšič, Nevenka Gajšek, Roman Jakič, Stane Štraus, Tomo Vran, Zoran Thaler, Lidija Majnik, Ljubo Germič, Jože Kastelic, Slavko Gegič, Alja Brglez, Jana Tolja, Jasna Petan, Danica Purg, Dragica Bac, Milica Antič Gaber, Darja Odar, Meta Vesel Valentinčič, Cveta Zalokar Oražem in Lucija Čok.