Muzej bi bil oblikovan kot piramida. Foto: MMC RTV SLO
Muzej bi bil oblikovan kot piramida. Foto: MMC RTV SLO
Kakšna bo usoda letalskega muzeja?

Kot je znano, je muzej želja prvaka SNS-a Zmaga Jelinčiča, ki naj bi ministru Milanu Pogačniku v zameno za to, da bi zemljišče, namenjeno projektu, prešlo v last občine Murska Sobota, ponudil podporo pri interpelaciji.

Po prvotnih načrtih naj bi muzej stal na območju Ajdovščine. Zasnovan bi bil kot velikanska piramida s stranicami, dolgimi 250 metrov in 150 metrov. V njej bi bil poleg muzeja še adrenalinski park, hoteli in preostala spremljevalna ponudba. Za tako stavbo bi potrebovali zemljišče, veliko vsaj 30 hektarov.

Pahor: Zamisel atraktivna
A idejni oče projekta Zmago Jelinčič trdi, da se okoli ideje aeronavtičnega muzeja še vedno dogaja marsikaj, je za TV Slovenija poročal Gregor Drnovšek. Tudi premier Borut Pahor je namreč povedal, da se mu je zamisel prvaka SNS-a vedno zdela privlačna, seveda pa je zanjo potrebna finančna podlaga, bistveni so tudi dejavniki, ki kažejo na umeščenost v prostor in podobno.

Štihec: Skrbi me, da bo projekt splaval po vodi
Trenutno največji favorit v boju za izgradnjo je Prekmurje, zato je župan Ivan Štihec nad nedavnimi dogodki ogorčen, saj ga skrbi, da bo potencialen dober projekt za Pomurje splaval po vodi.

Tudi zato je občina že ponudila dobrih 32 hektarov zazidljivih zemljišč ob bližnji avtocesti. Poudarjajo namreč, da bi tak, najmanj 200 milijonov evrov vreden projekt, za Prekmurje pomenil vsaj 400 novih delovnih mest in velike možnosti za razvoj obubožane regije.

Kakšna bo usoda letalskega muzeja?