Likar: Zaslišali bomo še trideset prič. Foto: MMC RTV SLO
Likar: Zaslišali bomo še trideset prič. Foto: MMC RTV SLO

Predsednik komisije Rado Likar (SDS) je povedal, da sledi drugi krog zaslišanj, kjer bodo soočili priče, katerih izjave si nasprotujejo. Zaslišali pa naj bi še nekaj novih, med njimi vse prometne ministre, predsednike uprav DARS-a, pa tudi poslanca LDS-a Toneta Anderliča in nekdanjega ministra za notranje zadeve Mirka Bandlja.

Dodal je, da ne razmišljajo, da bi Anderliča uvrstili med preiskovance, ga bodo pa izločili iz komisije, saj v njej ne more več sodelovati.

Sodelovanje z UVK-jem
Preiskovalna komisija aktivno sodeluje z Uradom RS za varstvo konkurence, od katerega so pridobili dokument, ki potrjuje kartelne dogovore in delitve deležev pri gradnji cest, komisija pa je UVK-ju posredovala podatke, ki so jih pridobili med preiskavo.

Ali se je sporazum izvajal?
Ivan Zidar je med pričanjem povedal, da je bilo tako dogovarjanje potrebno, saj drugače slovenska gradbena podjetja ne bi mogla konkurirati tujim, ki so se prijavljala na razpise za gradnjo avtocest in namen te komisije je, da ugotovi, ali se je ta sporazum izvajal, kdo vse je za te dogovore vedel in zakaj ni ukrepal," je o delu komisije povedal njen predsednik, ki bi želel preiskavo končati do konca mandata.