Ekonomska fakulteta v Ljubljani se lahko pohvali z velikim uspehom. Foto: BoBo
Ekonomska fakulteta v Ljubljani se lahko pohvali z velikim uspehom. Foto: BoBo
Priznanje ekonomski fakulteti

Elementi, ki vplivajo na razvrstitev, so program, učitelji, stiki s poslovno skupnostjo in internacionalizacijo, zaposljivost in plača diplomantov po zaključku študija in tri leta pozneje. Na ljubljanski ekonomski fakulteti so še posebej ponosni na dejstvo, da je program po merilu kakovosti glede na šolnino in dolžino študija prepoznan kot drugi najboljši izmed vseh fakultet na lestvici. To za fakulteto pomeni potrditev kakovosti in ugleda v poslovnem izobraževanju, diplomantom pa omogoča večjo prepoznavnost na mednarodnem trgu dela.

Program IMB je lani praznoval 25 let obstoja. Dolga leta se je razvijal pod vodstvom Janeza Prašnikarja. "Ko govorimo o študentih, je zame pomembno merilo – kaj so dobili za tisto, kar so vložili. Dobili so znanje, ki ga lahko uporabijo po napredovanju v svojem kariernem razvoju, dobili so možnost višjih plač," je povedal za TV Slovenija.

Polona Domadenik, ki program vodi od leta 2017, pa je ob tem poudarila, da "uvrstitev na lestvico prinaša ne le veliko čast, temveč tudi odgovornost do sedanje in vseh prihodnjih generacij diplomantov".

Program je v 25 letih končalo 774 študentov. Diplomanti programa med drugim danes predstavljajo ključne kadre v vodilnih slovenskih podjetjih, kot so Zavarovalnica Triglav, Gorenje, NLB, Mercator in Petrol, nekateri med njimi pa so zaposleni tudi v svetovnih multinacionalnih podjetjih, kot so Google, BMW in Adidas, so še zapisali na ekonomski fakulteti.

Priznanje ekonomski fakulteti