"Se vam ne zdi, da je počasi dovolj? 15 let. Koliko bi še radi? Še en mandat, dva? Se imate za prihodnost te stranke? Ali za preteklost," Pahorja sprašujejo v ljubljanskem Mladem forumu. Foto: Reuters
Pahor o prihodnosti SD-ja
SD se pripravlja na kongres

Podmladek SD-ja je k predstavitvi programov povabil vse tri kandidate za predsednika stranke. Po besedah predsednika Mladega foruma Marka Kastelica sta se povabilu k predstavitvi programov že odzvala kandidata za predsednika stranke Patrick Vlačič in Igor Lukšič, potrditve Pahorja, ki vnovič kandidira, še nimajo.

Predsednik SD-ja Borut Pahor bo gost nocojšnjih Odmevov. Ob 22. uri ga bo v studiu gostila Rosvita Pesek. Ogled je mogoč na prvem programu Televizije Slovenija ali na našem spletnem predvajalniku.
Vljudno vabljeni.

Po predstavitvah se bo Mladi forum odločil, katerega izmed omenjene trojice bo na kongresu podprl za predsednika stranke. Po besedah Kastelica podmladek stranke na kongresu predstavlja pomemben delež glasov, kar približno desetino, saj naj bi približno 45 od skupaj 400 delegatov glasovalo v skladu z usmeritvijo Mladega foruma.

Pahor v Bruselj?
Že pred uradnimi predstavitvami kandidatov pa naj v podmladku ne bi bili ravno naklonjeni Pahorju. Mladi forum SD-ja Ljubljana mu je celo poslal pismo, v katerem mu predlagajo, da kandidaturo za predsednika stranke umakne in razmisli, ali je SD res tista stranka, katere član želi biti.

Medtem so mediji sicer že namigovali, da naj bi se Pahorju nasmihala tudi služba v Bruslju.

Lukšič: Stranka je šla preveč v desno
"Čas je zrel za spremembo," je za TV Slovenija povedal Pahorjev prvi izzivalec Igor Lukšič in dodal: "Dobivam podporo, predvsem za politiko, ki mora biti bolj leva. Stranka je šla preveč v desno, preveč se je vpletla v projekte evropske desnice in prevečkrat nekritično podpira desno vlado."

Del lokalnih odborov si želi, da bi za prvaka kandidiral Dejan Židan. "Povedal sem, da me predsedniško mesto ne zanima, sprejel pa sem kandidaturo za podpredsednika," trdi Židan.

Pahor o prihodnosti SD-ja
SD se pripravlja na kongres