Leta 2013 so študentje na referendumu odločili, da izvajanje dejavnosti ŠOUhostla ne spada med temeljne dejavnosti študentske organizacije. Foto: MMC RTV SLO
Leta 2013 so študentje na referendumu odločili, da izvajanje dejavnosti ŠOUhostla ne spada med temeljne dejavnosti študentske organizacije. Foto: MMC RTV SLO

Kot so sporočili iz ŠOU-a v Ljubljani, je bilo podjetje TJs izbrano, ker je njegova ponudba edina ustrezala vsem razpisnim merilom. Ustanoviteljske pravice ŠOUostla, ki upravlja hostel Celica, so bile prodane za 290.000 evrov, kar je po navedbah organizacije več od ocenjene vrednosti zavoda.

Leta 2013 so študentje na referendumu odločili, da izvajanje dejavnosti ŠOUhostla ne spada med temeljne dejavnosti študentske organizacije. Študentski zbor je nato v mandatu med 2012 in 2014 sprejel stališče, da dejavnost hotelirstva ni v širšem interesu ŠOU-a, letos pa še sklep o odprodaji ustanoviteljskih deležev v omenjenem zavodu.

9. julija je bil objavljen javni razpis, na katerega sta se prijavila dva ponudnika, ki jih v ljubljanskem ŠOU-u niso želeli razkriti, po opravljenih pogovorih pa je ŠOU kot bolj primernega izbral podjetje TJs, ki je v lasti direktorja ŠOUhostla Juvana. Kdo je bil drugi ponudnik, v organizaciji ne navajajo.

Po nedavnem poročanju Dela bo sicer skladno z dogovorom z Mestno občino Ljubljana 25 odstotkov nepremičnine, kjer je hostel Celica, iz rok ŠOU-a kmalu prešlo na občino. S tem bo MOL postal edini lastnik objekta, ki ga oddaja v najem, študentska organizacija pa bo v zameno dobila prostore na Kersnikovi 4 oziroma bo tam povečala svoj delež s 50 na 74 odstotkov.