Svetniki bodo obravnavali tudi predlog odloka o določitvi imen ulic na območju MOL-a. Foto: RTV SLO
Svetniki bodo obravnavali tudi predlog odloka o določitvi imen ulic na območju MOL-a. Foto: RTV SLO
Javna parkirišča v Ljubljani
Se v Ljubljani obetajo spremembe v določitvi javnih parkirnih površin? Foto: RTV SLO

Ob začetku julijske seje v ponedeljek je nekaj občanov pred mestno hišo protestiralo proti gradnji džamije, ker naj bi ta povečala poplavno ogroženost območja. Mestna občina Ljubljana naj bi omenjena zemljišča v obsegu 16 hektarjev prodala z zbiranjem javnih ponudb po enofaznem postopku. Vrednost zemljišč je ocenjena na pol milijarde tolarjev.

V nadaljevanju še o parkiriščih
Na dnevnem redu seje so tudi osnutek sprememb statuta MOL-a, ki krepi vlogo četrtnih skupnosti, in predloga novel o določitvi javnih parkirnih površin, kjer se plačuje parkirnina, o višini parkirnine in načinu plačila. Svetniki bodo obravnavali še sedem predlogov prodaje in dva predloga menjave nepremičnin kot tudi tri predloge opremljanja, vključno z območjem Šumi.

Določena cena vožnje z vzpenjačo
Svetniki so v ponedeljek med drugim podprli ceno vožnje za grajsko vzpenjačo, ki naj bi po predlogu županje Danice Simšič znašala 480 SIT (2 evra) za povratno oziroma 360 SIT (1,5 evra) za enosmerno vožnjo. Po različnih projekcijah naj bi se dobrih 6 milijonov evrov vredna naložba povrnila v 2 do 13 letih.