V Trbovljah so po ponovnem štetju glasov določili zmagovalca. Foto: MMC RTV SLO
V Trbovljah so po ponovnem štetju glasov določili zmagovalca. Foto: MMC RTV SLO

Občinska volilna komisija bo odločitev o morebitnem žrebu sprejela v sredo okoli 18. ure, je za MMC povedala tajnica občinske volilne komisije Mira Fabjan Barbo. Najprej naj bi znova preverili glasovnice (ali samo veljavne ali vse, bodo odločili v sredo) in skušali poiskati morebitne napake pri delu na voliščih. Če bo izid ostal nespremenjen, bo sprejeta odločitev o žrebu.

Žreb bo v četrtek ob navzočnosti obeh kandidatov
"Žreb bo zagotovo v četrtek, na vnaprej opredeljen način, izveden bo javno in ob prisotnosti predstavnikov kandidatur. Z osebo, ki bo žrebala, se bosta morala strinjati oba kandidata," je še dejala Fabjan Barbova. Mirni Peči se namreč nekoliko mudi, saj je treba izid županskih volitev sporočiti v šestih dneh od dneva glasovanja, ta rok pa se izteče v soboto.

Kot je znano, sta kandidata za župana Mirne Peči Zvonko Lah (SDS) in Leopold Pungerčar (skupina volivcev) v drugem krogu volitev prejela enako število glasov (806). Glasov po pošti, ki bi izid morebiti spremenili v prid enemu ali drugemu, ni bilo, zato zmagovalca niso mogli določiti.

V Trbovljah in Kanalu ob Soči potrdili zmagovalca
V Trbovljah so po ponovnem štetju glasov potrdili zmago kandidata za župana Vilija Trevena, v Kanalu ob Soči pa je po preštetih glasovih po pošti zmagal Andrej Maffi. Novoizvoljeni župan je tako po neuradnih izidih postal Vili Treven (kandidat s podporo SD-ja in LDS-a), ki je po prvem štetju prejel le šest glasov več kot njegov zasledovalec Mitja Rozina (kandidat SNS-a). Zaradi tesnega izida se je občinska komisija odločila za ponovno štetje glasov in preverjanje neveljavnih glasovnic, kar pa izida ni spremenilo.

Do preštetja glasov po pošti so s potrditvijo izidov počakali tudi v Kanalu ob Soči, kjer pa ni bilo sprememb. Zmaga je ostala v rokah zdajšnjega župana Andreja Maffija, ki je sicer prejel 50,25 odstotka glasov in premagal Davida Valentinčiča.