V predvolilni kampanji so v Transparency International Slovenia – Društvo Integriteta zaznali številne hoje po robu. Foto: BoBo
V predvolilni kampanji so v Transparency International Slovenia – Društvo Integriteta zaznali številne hoje po robu. Foto: BoBo


S koncem volilne kampanje bo danes ob polnoči nastopil volilni molk, ko je vsako nagovarjanje volivcev prepovedano. Volilni molk bo veljal vse do zaprtja volišč, v nedeljo ob 19. uri.

V nedeljo bodo volivke in volivci v vseh 212 občinah odločali o novih županih, občinskih svetnikih ter ponekod tudi članih svetov krajevnih, vaških in četrtnih skupnosti za prihodnje štiriletno obdobje. Intenzivnejši kampanji smo bili priča predvsem v mestnih občinah, kjer je zanimanje za županske stolčke tudi največje.

Najbolj so se strasti razvnele v Kopru, kjer se je morala z grožnjami kandidatom na volitvah ukvarjati tudi policija. Najprej jo je za posredovanje po enem od predvolilnih soočenj prosil aktualni župan Boris Popovič, saj se je počutil ogroženega. Nato pa je njegova protikandidatka Polka Bošković Popovičevemu štabu očitala, da so grozili njenim podpornikom.

V prestolnici je med drugim prah dvigovala zadnja številka občinskega glasila, zaradi katere si je župan Zoran Janković, očitajo mu, da je občinsko glasilo izrabil za predvolilno propagando, prislužil celo napoved kazenske ovadbe. V Novem mestu pa se je med drugim razvnela "plakatna vojna", ko so volilni štabi drug drugemu očitali smetenje ulic.