Jevšek je v prvem krogu zbral 35 odstotkov glasov, njegov protikandidat, zdajšnji župan Štihec, pa 43,4 odstotka glasov. Foto: STA
Jevšek je v prvem krogu zbral 35 odstotkov glasov, njegov protikandidat, zdajšnji župan Štihec, pa 43,4 odstotka glasov. Foto: STA

Jevšek je tako dobil še podporo SLS-a, DeSUS-a in ZL-ja ter neodvisnega kandidata Draga Šiftarja, njegovega protikandidata Antona Štihca pa podpirajo stranki SDS in NSi ter civilna iniciativa Modri zbor.

Kandidatka SLS-a Jasmina Opec je povedala, da se je o sodelovanju pogovarjala z obema kandidatoma, vendar so z Jevškom našli več skupnih programskih točk, ki jih bodo lahko uresničili, med njimi so 500 evrov za vsakega novorojenčka, podpora družinskim kmetijam in samooskrbi ter dodelitev občinske zemlje občanom, ki bodo to želeli.

Kandidat ZL-ja Romeo Varga je dejal, da imajo Jevškovemu geslu Povezani za razvoj sami sorodno Fküper (Skupaj), zato bodo laže sodelovali in si izmenjevali ideje, kandidat DeSUS-a Jožef Casar pa je prepričan, da so potrebne spremembe in posluh za realnost.

Predstavnica SMC-ja Ksenja Flegar je poudarila, da so Jevška podprli že v prvem krogu zaradi želje po povezovanju in gospodarskega napredka, tudi neodvisni kandidat Drago Šiftar je prepričan, da so potrebne spremembe, pri čemer bo, kot je dejal, laže pomagal skupaj z Jevškom.

Jevšek je v prvem krogu zbral 35 odstotkov glasov, njegov protikandidat, zdajšnji župan Štihec pa 43,4 odstotka glasov.