V Občini Krško se za vstop v občinski svet poteguje 11 list. Foto: EPA
V Občini Krško se za vstop v občinski svet poteguje 11 list. Foto: EPA

57-letni magister ekonomije in gradbeni inženir Miran Stanko je povedal, da bi rad v novem mandatu dosegel, da bi Krško postalo tudi politično središče regije Posavje in da bi občina ohranila odškodnino, ki jo dobiva zaradi jedrske elektrarne.

Občina pa naj bi se v prihodnje posvetila predvsem razvoju gospodarstva in turizma, kar bi prineslo osnovo za nadgradnjo dozdajšnjih projektov in skupno porabo.

Enakomeren razvoj občine
37-letna profesorica Martina Prevejšek v svojem programu navaja, da bi se kot morebitna županja zavzemala za enakomeren razvoj celotne občine, samega mesta in podeželja, pri čemer bi poudarila aktivno politiko sodelovanja in povezovanja. Njeno osnovno vodilo pri tem je kakovostna ideja in dobre rešitve, v korist vsem občanom.

Prevejškova tudi verjame, da lahko samo s sodelovanjem, posluhom za potrebe občanov, čutom za ljudi in s podporo dobrim idejam ustvarijo prijazno in razvojno uspešno občino. Občane še poziva k povezovanju izkušenj, znanja in potenciala mladih za dobro vseh generacij Občine Krško.

Pomembni so ljudje
43-letna državna sekretarka v kabinetu predsednice vlade Tamara Vonta pa s svojim sloganom opozarja, da so pomembni ljudje.

V programu je med drugim navedla, da bi kot županja uvedla participatorni proračun, skupaj z občani pa bi določili, za katere projekte bi porabili del proračunskega denarja in kateri bi bili prednostni. Poudarja tudi pomen boljših pogojev za delovanje gospodarstva in podjetništva ter zaposlovanje.