Napoveduje, da bo udarce vračal in vztrajal do konca. Foto: BoBo
Napoveduje, da bo udarce vračal in vztrajal do konca. Foto: BoBo

Veliko vem. Te mesece nisem miroval, čeprav je izpadlo, da sem v defenzivi.

"Najprej hočem, da se nesporno dokaže, da na mojem računalniku ni nič prepovedanega," je v spletni klepetalnici dejal nepovezani poslanec Andrej Magajna.

"Potem pa se bo šele začelo. Takrat bomo osvetlili ali celo potrdili, ali imamo v Sloveniji politično policijo. Imam dobre vire in informacije. Če bi v tem trenutku prišel z imeni bi me tovariši oz. gospe tožile. To bo stvar za preiskovalno komisijo v parlamentu."


Glede njegovih domnev o aktivni "politični policiji" je gost navedel podrobnosti: "Kot prvo bo treba razčistiti, kdo je obvestil novinarsko hišo, da so prišli v zgodnjih jutranjih urah na Barje pred naš dom. Novinarka je bila urejena, s celo ekipo, snemalcem in šoferjem. Baje jih je obvestila soseda. Mimogrede, soseda nima telefona, ker si ga sposoja po potrebi pri nas. Druge hiše pa so malo bolj stran. Druge zadeve so bile zanimive še bolj: Sama preiskava na domu (vsega ne morem povedati, zaradi preiskovalke, ki bo sledila), ampak zanimivo je bilo to, da kriminalisti ob tem, da je bila strogo tajna preiskava razkrita že ob rani uri zjutraj (no ne bom podrobno sedaj - (cenzura). Pisal pa mi je tudi eden enako osumljen in obiskan v nočnih urah ki so mu sočasno prišli na dom. Kako, da v ciljni skupini 20 strank, ki naj bi jih preiskovali .... ( ) Skratka, ne bom jim vsega že naprej povedal. In kasneje. Obljubili so (in bi morali že zaradi postopka), da bova z odvetnikom pri pregledovanju računalnikov prisotna, pa ... ( ) No, res ne želim, da postopek pade zaradi procedure in potem bo ... konec. Šel bom naprej."

Ob primerjavi z nekdanjim prvim možem Mednarodnega denarnega sklada, Dominiquom Straussom - Kahnom, ki je pod valom obtožb nemudoma odstopil, pravi: "Zaradi takih obtožb gre milo rečeno lahko pol Slovenije v arest. /.../ Bojim se, da bo moral odgovarjati zaradi tega tisti, ki je ustvaril konstrukt. Še enkrat pravim, moj računalnik, ko mi ga vrnejo, sem pripravljen pokazati, odpreti novinarjem, tudi vi boste lahko poleg. Bo zadeva javno najavljena."

O svoji pretekli (PS SD) in prihodnji vlogi v državnem zboru pa pravi: "Ko sem šel na volitve, sem se zavezal določenemu programu. Ker so se reforme odmikale od volilnega programa, sem odšel iz poslanske skupine med nepovezane. Tu sem bolj suveren, avtonomen. Še vedno pa sem zavezan volilnemu programu, ne pa vladi kot taki. Če ima opozicija dober predlog, ga podprem. To sem delal že do zdaj."

Med drugim je napovedal tudi, da se od politike ne bo poslovil. Kandidaturo bo najverjetneje ponovil: "Ja, mislim da bom. Rad imam poklic poslanca, čeprav ni ravno na dobrem glasu. Menim, da se da vseeno veliko narediti pri konkretnih zakonih."

Veliko vem. Te mesece nisem miroval, čeprav je izpadlo, da sem v defenzivi.