Bodo radarje morali na koncu odstraniti? Foto: STA
Bodo radarje morali na koncu odstraniti? Foto: STA

Senat komisije, ki jo vodi Goran Klemenčič, je po obravnavi poročila Službe za nadzor in preiskave sklenil, da zaradi "utemeljenega suma kršitve predpisov s področja javnega naročanja" na Državno revizijsko komisijo poda predlog za začetek prekrškovnega postopka.

Zaradi ugotovljenih nepravilnosti bodo na podlagi zakona o pravnem varstvu v postopkih javnega naročanja v sodelovanju z državnim pravobranilstvom komisija začela sodni postopek uveljavljanja ničnosti pogodbe o izvajanju javno-zasebnega partnerstva med Mestno občino Maribor in Iskro Sistemi. Ta se nanaša na projek Nadgradnjo in avtomatizacijo cestnega prometa in je podlaga za postavitev merilcev hitrosti.

Komisija je osnutek ugotovitev posredovala občini, ki ima sedem delovnih dni za podajo odgovora; po tem bo komisija ugotovitve v celoti predstavila javnosti.

Na mestni občini Maribor so za TV Maribor dejali, da omenjenega dopisa (osnutka ugotovitev) od KPK-ja niso prejeli, "zato konkretnih komentarjev oz. odzivov v tem trenutku ne moremo podati". "Konec prihodnjega tedna je načrtovan sestanek na Ministrstvu za finance, po omenjenem sestanku pa vam bomo lahko podali več informacij ter odgovorili na dopis KPK, v kolikor ga bomo v tem času prejeli," so še zapisali.