V zdravje zaposlenih bi bilo treba v kriznih časih vlagati še več kot sicer, meni stroka. Foto: MMC RTV SLO
V zdravje zaposlenih bi bilo treba v kriznih časih vlagati še več kot sicer, meni stroka. Foto: MMC RTV SLO

Bolniške odsotnosti trenutno naraščajo predvsem v tekstilni industriji, vse to pa naj bi bilo povezano s krizo, ki je povzročila izgubljanje delovnih mest in prestrukturiranja. Med motnjami, ki so najpogostejši vzrok za bolniško odsotnost, so depresivna obolenja oz. predvsem stres, je za Radio Slovenija poročal Valter Pregelj.

Cilj ozaveščanje delodajalcev
Na strokovnem srečanju o zdravju delavcev v kriznih razmerah, ki je potekalo v Goriških brdih, so zbrani ugotovili, da so podatki skrb vzbujajoči, cilj njihovega projekta pa je zato ozavestiti delodajalce za dejavnejšo skrb in promocijo zdravja pri delu.

POVPREČNO ŠTEVILO DNI ODSOTNOSTI NA DELAVCA (2007)
Hrvaška: 9,4
Slovenija: 8,7 (lani več kot 12)
Francija: 5,5
Avstrija: 3,4
Romunija: 2
--------------------
Povprečje Unije: 4,6
Vir: ZZZS


Kljub posameznim primerom dobre prakse odziv delodajalcev še zdaleč ni takšen, kot bi si ga novogoriški zavod za zdravstveno varstvo, ki je srečanje organiziral, želel. Do zdaj naj bi nosilci projekta za promocijo zdravja pri delu izobrazili 86 svetovalcev.

Leta 2008 bolniški dopusti državo in delodajalce stali 430 milijonov evrov
MMC je že pred časom poročal, da smo Slovenci po številu dni na bolniškem dopustu med rekorderji v Evropi. Lani je bil tako povprečni slovenski delavec zaradi bolezni z dela odsoten več kot 12 dni, kar je državo in delodajalce stalo 430 milijonov evrov. Nič bolje ni bilo predlani, ko je bila pred Slovenijo, ko gre za bolniški dopust, v Evropi le Hrvaška.