Foto:
Foto:
25. junij bi imel izredno sejo

Prizadevala si bodo za sklic izredne seje državnega zbora, vključila pa se bodo tudi v volilno kampanjo. Kot pravijo v Zavodu 25. junij, bodo nagovarjali vse poslance in tudi potrjene kandidate za prihodnje poslance. Direktor zavoda Marjan Podobnik je mnenja, da je primerno obdobje za izredno sejo tudi zato, ker je zdaj čas, ko so poltiki bolj občutljivi za težave ljudi.

Danijel Starman in Joško Joras bosta tudi vztrajala, da Hrvati v celoti izvršijo sklep piranskega sodišča in odstranijo cvetlična korita, ki so zdaj postavljena ob zapornici. Čeprav je nezadovoljen z začasno rešitvijo, bo Joras zapornico še naprej uporabljal.

Starman za zaprtje mejnega prehoda
Fizične odtranitve korit ne načrtujejo, edina rešitev je, kot pravi Starman, da Slovenija mejno točko zapre. Podobno o rešitvi svojih težavah ob Muri razmišljajo Hotižani.

Starman, sicer predstavnik Civilne družbe Slovenije za pravično mejo s Hrvaško, pravi, da je odločba za zaprtje kontrolne točke že spisana, za to pa naj bi imeli posluh tudi na hrvaški strani. Ministrstvo za okolje je to zanikalo. Starman ob tem pojasnjuje: "Na enem kilometru sta zdaj dva mednarodna mejna prehoda, eden je ogromen, dokončan, drugi pa provizoričen in predmet mednarodnih konfliktov."

25. junij bi imel izredno sejo