Po odpovedi za Mirage donosnega posla bo očitno država zdaj morala plačati še dodatne milijone. Foto: MMC/Mojca in Jani Luštrek
Po odpovedi za Mirage donosnega posla bo očitno država zdaj morala plačati še dodatne milijone. Foto: MMC/Mojca in Jani Luštrek

Odvetnik Miragea je že pred časom javno napovedal, da bodo predlagali izvršbo na račune države oziroma premoženje, ki bi bilo unovčljivo, poroča POP TV. Unovčljivo premoženje so našli v okolici novomeškega sodišča, kjer so predlagali izvršbo na državne nepremičnine. Gre večinoma za gozdove na območju Roga.

Sodišče je tokrat iz formalnih razlogov takšno izvršbo zavrnilo, saj je namesto Miragea denar zahteval eden izmed njegovih upnikov, registriran v davčni oazi Delaware. V skladu jih sicer najbolj skrbi, da bodo gozdovi prodani tudi, če bo sodba pozneje razveljavljena. "Ko se da predlog za izvršbo na kmetijska zemljišča ali na gozdove, se s tem omenjeni sektor siromaši," je dejala direktorica Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov Irena Šinko.

Notranje ministrstvo medtem čaka revizijo sodbe in verjame, da se Mirageu in njegovim upnikom z izvršbami, tako kot v prvem poskusu, ne bo uspelo prebiti do državnega premoženja. Minister Gregor Virant je že napovedal, da podjetju ne bo poravnal dobrih osmih milijonov pravnomočno dosojene odškodnine.