V stranki se bodo še odločili, kateri evropski politični družini se bodo pridružili. Foto: MMC RTV SLO
V stranki se bodo še odločili, kateri evropski politični družini se bodo pridružili. Foto: MMC RTV SLO


Člani sveta so sklenili, da bo odločitev o pridružitvi eni izmed evropskih političnih skupin stranka sprejela septembra. Danes so sprejeli tudi rokovnik oz. začeli evidentiranje kandidatov za evropske volitve.

Pred današnjo sejo sveta je bilo sicer veliko pozornosti namenjene torkovemu srečanju premierke Alenke Bratušek s poslansko skupino PS-ja, na katerem naj bi si navzkriž prišli z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem.

Med drugim naj bi Janković predlagal izvedbo kongresa v roku dveh mesecev, poslance pa nagovarjal k temu, da ne podprejo rebalansa proračuna za leto 2013, ker da ta ne vrača pred leti odvzetega denarja ljubljanski občini.

Le različna mnenja
Sicer pa je vodja poslanske skupine PS-ja Jani Möderndorfer v izjavi novinarjem zanikal, da bi nastal spor z Jankovićem. "Smo stranka različno mislečih. Normalno je, da imamo različne poglede in odkar obstajamo, imamo o določenih vprašanjih tudi določene konfrontacije, tudi danes imamo različne poglede na določena vprašanja. A to je popolnoma normalno in zdravo," je dejal.

Möderndorfer sicer ni pojasnil, ali je Janković na srečanju napovedal svojo vnovično kandidaturo za predsednika stranke. Bratuškova je namreč v enem izmed intervjujev že napovedala, da se bo v tem primeru umaknila.