Vrtec bo starše še bolj udaril po žepu. Foto: MMC RTV SLO
Vrtec bo starše še bolj udaril po žepu. Foto: MMC RTV SLO

Podražitvi so sicer nasprotovali v vseh svetniških skupinah, razen v Listi Zorana Jankovića. Mojca Škrinjar (SDS) je dejala, da podražitev ne upošteva napovedanih znižanj plač ter slabe zaposlitvene slike v državi.

Podobno je izpostavila tudi Mojca Kucler Dolinar (NSi), Metka Tekavčič pa meni,da bi lahko našli drugačno rešitev. Po mnenju Mihe Jazbinška (Zeleni Slovenije) pa je Ljubljana že tako energetsko potratna, zato ne more podpreti podražitve vrtcev zaradi večjih stroškov energentov.

Župan Zoran Janković pa je razpravo SDS-ove svetnice označil za demagogijo in poudaril, da je sedanja vlada z SDS-om na čelu odgovorna za zakonske spremembe in ukinitev brezplačnega vrtca za drugega otroka. Podporniki podražitve pa so poudarili, da ta sicer nikomur ni všeč, je pa utemeljena in bistveno manj vpliva na ljudi kot nekatere zakonske spremembe v zadnjem času.

Izgube bodo krili meščani
Zaradi izgub v Javnem podjetju Žale se bodo podražile tudi cene pogrebnih storitev za sedem odstotkov in najemnin za grobove za 8,8 odstotka. Med drugim bo na prostoru za raztros pepela prepovedano polaganje drugih predmetov razen cvetja in sveč. Šolske mesečne vozovnice za mestni prevoz, ki zdaj stanejo 17 evrov, pa naj bi se podražile za tri evre.

Svetniki so podprli tudi osnutek predlogov poimenovanj različnih ulic, med katerimi je predvideno tudi poimenovanje razveljavljene Titove v Štajersko cesto.