Na MZZ-ju so ovadbo potrdili. Domnevno naj bi bil ovadeni veleposlanik v Madridu Peter Reberc, ki pa je tudi sam ovadil nekaj zaposlenih na MZZ-ju. Foto: MMC RTV SLO
Na MZZ-ju so ovadbo potrdili. Domnevno naj bi bil ovadeni veleposlanik v Madridu Peter Reberc, ki pa je tudi sam ovadil nekaj zaposlenih na MZZ-ju. Foto: MMC RTV SLO

Predstavniki ministrstva za zunanje zadeve so prijavo policiji potrdili, niso pa povedali, kdaj so jo podali in kdo je osumljenec. Znano je, da je ministrstvo osumljenemu že leta 2009 vročilo opozorilo pred redno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi, policija pa naj bi na podlagi prijave že zbrala informacije in vložila kazensko ovadbo.

MZZ Reberca, Reberc MZZ
Po neuradnih podatkih naj bi se prijava nanašala na slovenskega veleposlanika v Madridu Petra Reberca, ki mu po pisanju nekaterih medijev očitajo sporno porabo davkoplačevalskega denarja, je za Radio Slovenija poročal Blaž Ermenc.

Veleposlanik Peter Reberc je za Radio Slovenija dejal, da o ovadbi ne ve ničesar, da z njo ni seznanjen in da je sam vložil več ovadb zoper nekatere zaposlene na zunanjem ministrstvu. Ti so po njegovem mnenju krivi za zdajšnje stanje na ministrstvu.

Žbogarju očita sumljivo porabo kupnine
Po pisanju časnika Dnevnik naj bi bil med tistimi, ki jih je domnevno ovadil Reberc, tudi zdajšnji zunanji minister in nekdanji veleposlanik Slovenije v Washingtonu Samuel Žbogar, ovadba pa naj bi se nanašala na porabo kupnine, ki jo je veleposlaništvo prejelo za prodajo objekta, ki ga je Slovenija nasledila od nekdanje Jugoslavije.

Peter Reberc sicer ostaja veleposlanik, na ministrstvu pa na vprašanja o ozadju in nadaljnjih ukrepih ne odgovarjajo.