Na mejnem prehodu Gruškovje se je za vstop v Slovenijo nabrala daljša kolona vozil. Foto: BoBo
Na mejnem prehodu Gruškovje se je za vstop v Slovenijo nabrala daljša kolona vozil. Foto: BoBo

Proti Avstriji je promet zastajal na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke, pa tudi na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj. Gneča je bila tudi na starem mejnem prehodu Šentilj proti Avstriji. Na meji z Avstrijo so občasno zapirali tudi predor Ljubelj proti Avstriji, in sicer zaradi zastoja in mejne kontrole na avstrijski strani.

Gneča je bila na cestah na Obali, krajši zastoj pa je nastal tudi na primorski avtocesti med priključkoma Logatec in Vrhnika na viaduktu Verd, kjer je bil promet oviran proti Ljubljani zaradi prometne nesreče, pri čemer so vozila na odstavnem pasu.

Čakalne dobe so bile ves dan na mejnih prehodih s Hrvaško. Največ čakanja za vstop v Slovenijo je bilo na prehodih Sečovlje, Dragonja, Brezovica pri Gradinu, Sočerga, Jelšane in Zavrč, Ormož in Metlika. Najdaljšo čakalno dobo pa je dosegel prehod Gruškovje s slabo uro in pol čakanja.

Pričakovana gneča tudi v torek

Tudi v torek se pričakuje močno povečan promet iz turističnih krajev proti urbanim središčem ter od Hrvaške proti Avstriji in Italiji. Največje zgostitve pričakujejo na primorski in dolenjski avtocesti proti Ljubljani ter na gorenjski avtocesti do Karavank.

Na agenciji za varnost prometa so opozorili, da je med podaljšanim prazničnim koncem tedna zaradi sončnega vremena in višjih temperatur na cestah tudi več motoristov, kolesarjev in drugih udeležencev v prometu. Zato pozivajo k največji mogoči stopnji previdnosti in strpnosti. Človeški dejavnik je namreč ključen za varnost v prometu, a hkrati izjemno nepredvidljiv, dodajajo.

Velikonočni ponedeljek prinesel gnečo na cestah