Listine kriminalistov naj bi premierko postavljale na laž. Foto: Reuters
Listine kriminalistov naj bi premierko postavljale na laž. Foto: Reuters


Bratuškova je zoper Božiča ovadbo podala že 22. marca, je v sporočilu za javnost zapisal Božič. O tem naj bi se Božič prepričal na lastne oči na današnjem zaslišanju na moščanski policijski postaji, ko je njemu in njegovemu odvetniku kriminalist pokazal listino z njenim podpisom.
Prav tako je bil ustno seznanjen, da naj bi predloga za pregon vložila tudi minister za obrambo Jakič ter vodja poslanske skupine PS-ja Möderndorfer. Iz kabineta Bratuškove so sicer 27. marca za STA zanikali, da naj bi ovadbo vložila premierka.
Božič, ki je zaradi fotografije SMS-sporočila, v katerem je Peter Kraljič Bratuškovi 20 minut pred izvolitvijo čestital za njeno novo funkcijo, izgubil akreditacijo v DZ-ju, ob tem izpostavlja, da to čuti kot pritisk na neodvisnost medijev in na njihovo normalno delovanje.
"V državah z normalno demokracijo je popolnoma normalno, da novinarji oziroma fotografi objavijo tovrstne fotografije politikov, naj na tem mestu kot primer navedem samo Italijo, Anglijo, Nemčijo, pa jih zaradi tega nihče kazensko ne preganja. Do kdaj se bo to dogajalo še pri nas?" sklene Božič.