Nagovor ljubljanskega nadškofa metropolita Stanislava Zoreta

Potem ko so se prejšnji teden ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa sprostili do te mere, da so verniki od ponedeljka znova lahko navzoči v cerkvah, je nadškof Stanislav Zore, kot je dejal, po dogovoru vernike in druge danes zadnjič nagovoril na ta način. S prihodnjo nedeljo se bodo ob 11.20 namreč redno nadaljevala Obzorja duha, še vedno pa bo gledalce nagovarjal nadškof Alojzij Cvikl pri prenosu maše iz mariborske stolnice. Zore se je v nagovoru ozrl na pretekla dva meseca in poudaril pomen hvaležnosti pred godrnjanjem.

"Godrnjanje je nalezljivo, zato pred njim vedno znova svari papež Frančišek, ki je povedal, da je 'godrnjanje naš vsakdanji kruh na osebni, družinski, župnijski, škofijski in družbeni ravni ..., namesto da bi se pogovarjali ali poskušali rešiti konfliktno situacijo, raje godrnjamo'. Najbrž nam posameznih primerov ni treba navajati, ker jih poznamo več kot dovolj tako v osebnem kot tudi družbenem in političnem življenju," je dejal Zore.

Poudaril je tudi, da strokovnjaki poudarjajo, da je novi koronavirus še vedno med nami in da moramo to upoštevati pri svojih odločitvah in obnašanju.