Policija pa naj bi v sredo zoper Gašparja Mišiča spisala obdolžilni predlog. Foto: Luka Koper
Policija pa naj bi v sredo zoper Gašparja Mišiča spisala obdolžilni predlog. Foto: Luka Koper
Gregor Virant
Javne osebnosti bi morale v cestnem prometu s svojim ravnanjem dajati zgled, pa je ravnanje Gašpar Mišiča komentiral notranji minister Gregor Virant. Foto: Ergyn Žječi

Če bi se kot notranji minister znašel v situaciji, da bi me ustavila policija in da bi vozil alkoholiziran, je odgovor na dlani.

Gregor Virant, notranji minister

Sicer od dogodka ni še govoril z nobenim od članov, je pa poudaril, da gre za zasebno zadevo. "To se po navadi zgodi človeku, ki dejansko ne konzumira alkohola," je dejal in zatrdil, da ne popiva, ampak da je predvsem "zagnan v svojih prizadevanjih za razvoj Luke Koper".

Kot je dejal, to dokazuje tudi njegov decembrski obisk na Kitajskem, ki ga je opisal kot zelo uspešnega in polnega priložnosti za Luko Koper.

Nadzorniki o tem v petek
Medtem je sicer Elen Twrdy, namestnica prve nadzornice Luke Koper, že potrdila, da bodo zadnji dogodki v zvezi z Gašparjem Mišičem predmet razprave na petkovi seji nadzornega sveta koprske družbe. Nadzorniki zadeve do takrat očitno ne bodo komentirali.

Tako bodo člani nadzornega sveta na seji, na kateri naj bi sicer dokončno odločali o imenovanju novega člana uprave, pristojnega za operativo, razpravljali tudi o tej temi, je pojasnila Twrdyjeva. Kot je dodala, bodo dogajanje v zvezi s predsednikom uprave komentirali po seji nadzornega sveta. Prva nadzornica Luke Alenka Žnidaršič Kranjc je trenutno sicer službeno odsotna.

Zgled javnih osebnosti
Javne osebnosti bi morale v cestnem prometu s svojim ravnanjem dajati zgled, pa je ravanje Gašparja Mišiča komentiral notranji minister Gregor Virant.

Odločitev o nadaljnjih korakih sicer Virant prepušča Gašparju Mišiču. "Če bi se kot notranji minister znašel v situaciji, da bi me ustavila policija in da bi vozil alkoholiziran, je odgovor na dlani," je dejal Virant. Minister v takem primeru odstopi, je poudaril minister za notranje zadeve.

Obdolžilni predlog zoper Mišiča v sredo
Poročali smo, da je Gašpar Mišič v torek potrdil, da ga je v Luciji ustavila policija, grozi pa mu celo trajen odvzem vozniškega dovoljenja. Dogodek je obžaloval in poudaril, da se mu je tak pripetljaj zgodil prvič. Rezultat alkotesta je pripisal tudi temu, da zaradi bolezni že več dni jemlje zdravila.

Obdolžilni predlog zoper Gašparja Mišiča, ki so mu policisti v torek zaradi kršitev javnega reda in miru ter nespoštovanja cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog, po informacijah STA-ja sicer še ni napisan, a naj bi ga napisali predvidoma v sredo.

Če bi se kot notranji minister znašel v situaciji, da bi me ustavila policija in da bi vozil alkoholiziran, je odgovor na dlani.

Gregor Virant, notranji minister