Letnemu času in vremenu primerno bodo slovenske ceste in mejni prehodi tudi danes v znamenju gostega prometa ter zastojev. Foto: Reuters
Letnemu času in vremenu primerno bodo slovenske ceste in mejni prehodi tudi danes v znamenju gostega prometa ter zastojev. Foto: Reuters

Promet na slovenskih cestah se je že nekoliko umiril, državo je prečkalo veliko tujih voznikov, saj so se med drugim za del Nemčije končale počitnice, v Italiji pa se je šele začel tradicionalni dopustniški "eksodus".

Pred predorom Karavanke je zastoj nastal že dopoldne, saj so ga zaprli zaradi okvare avtobusa. Zgodaj popoldne so sicer predor odprli, a je pred tem nastal dolg zastoj, ki se je vil tudi sedem kilometrov daleč. Krajše čakalne dobe so še vedno na mejnih prehodih Dragonja, Vinica, Metlika, Obrežje in Gruškovje, kjer pa vozniki za vstop v državo še vedno čakajo dve uri.

Že v soboto so tako v Sloveniji kot v sosednjih Hrvaški in Italiji zaznamovale kolone na cestah in dolge čakalne dobe na mejnih prehodih. Na MP Gruškovje so vozniki za prestop meje čakali tudi do tri ure, gneča pa se, podobno kot na Obrežju, ni sprostila niti ponoči.


Voznike bo utrujala tudi vročina
Udeležencem v prometu je pot oteževalo tudi vreme, saj se je temperatura povzpela nad 30 stopinj Celzija. Na AMZS-ju so voznike zato opozorili, naj bodo zaradi vročine posebej pozorni na znake utrujenosti, in jim svetovali, naj se za počitek ustavijo vsaj na dve uri vožnje.

Prihodnji konec tedna nič bolje
Gnečam na cestah se ne bo mogoče izogniti niti naslednji konec tedna. PIC opozarja, da bo promet zelo obremenjen od petka popoldne do nedelje zvečer.

Promet se je nekoliko umiril
Promet se je nekoliko umiril