Občina Krško je prva po številu naselij. V občini Krško jih je 158. Foto: BoBo
Občina Krško je prva po številu naselij. V občini Krško jih je 158. Foto: BoBo

Na drugi strani meri najmanjša občina Odranci le skromnih sedem kvadratnih kilometrov. Po številu naselij ostaja največja občina Krško, ki zajema 158 naselij, sporočajo iz statističnega urada.

V občini Rače - Fram je nastalo novo naselje Šestdobe. Na drugi strani pa je bilo v občini Šmartno pri Litiji ukinjeno naselje Razbore. V drugem četrtletju je bilo ustanovljenih šest novih ulic, od tega pet v občini Mirna Peč, ena pa v občini Mozirje.

Mestna občina Ljubljana ostaja občina z največ ulicami v Sloveniji in edina občina, ki ima več kot 1000 ulic. Več kot 200 ulic imajo poleg Ljubljane še Maribor, Celje, Domžale, Novo mesto, Koper in Kranj.

V drugem četrtletju je bilo evidentiranih 1540 sprememb hišnih številk. Na novo je nastalo 1066 hišnih številk, 350 pa je bilo ukinjenih. Do sprememb 124 hišnih številk pa je prišlo zaradi preštevilčenja ob novi ustanovitvi naselja Šestdobe.

Najopazneje se je število hišnih številk povečalo v Ljubljani, Kopru, Slovenski Bistrici, Brežicah, Krškem, Izoli in Domžalah. Največ hišnih števik so ukinili v občinah Podlehnik, Cirkulane, Žetale in Štore.