Janez Magyar. Foto: Občina Lendava
Janez Magyar. Foto: Občina Lendava

V Lendavi je bil v drugem krogu županskih volitev izvoljen Janez Magyar, ki je funkcijo že opravljal do aprilskih državnozborskih volitev, ko je bil izvoljen za poslanca iz vrst SDS-a.

Zaradi nezdružljivosti županske in poslanske funkcije je Magyar že pred prvim krogom lokalnih volitev povedal, da se s funkcije poslanca želi vrniti na občino, ker so bili kljub naporom njegovi odlični predlogi v parlamentu preglasovani, kot župan pa se je dokazal s projekti in sodeloval z vsemi.

"Kot opozicijski poslanec le stežka dosežem kaj pomembnega in dobrega za naše območje. Menim, da sem v svojem 3,5-letnem mandatu imel vsa vrata odprta tako v Šarčevi vladi kot tudi v Janševi. Ne vidim razloga, da ne bi plodno sodeloval tudi s to vlado. Razpisi so na ministrstvih in uspešen sem bil tudi v prejšnjem mandatu. V Lendavo smo pripeljali 12,7 milijona evrov denarja za različne projekte in to dokazuje, da sem uspešen pri teh dogovarjanjih kot župan. Vemo, da župani zastopamo lokalno okolje, in če bo aktualna vlada sledila tem potrebam, ne vidim razloga, da ne bi uspešno sodeloval s to vlado. Sem pa že navezal stik tudi z ministrom za kohezijo, tudi z ministrom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, z ministrstvom za kulturo," je za TV Slovenija pred drugim krogom županskih volitev svojo odločitev, da se vrne na lendavsko občino, pojasnil Magyar.

Glede na izide aprilskih državnozborskih volitev bo Magyarja v DZ-ju predvidoma nadomestil Ormožan Andrej Kosi, ki se je uvrstil na peto mesto med SDS-ovimi kandidati v osmi volilni enoti. Z nje so bili izvoljeni štirje SDS-ovi poslanci.