Janez Drnovšek je za svojo hčerko izvedel lani za božič. Foto: Reuters
Janez Drnovšek je za svojo hčerko izvedel lani za božič. Foto: Reuters
Mazarine Pingeot
Mazarine Pingeot, nezakonska hčerka Mitterranda. Foto: EPA
Monaški knez Albert
Monaški knez Albert je priznal očetovstvo fantka Aleksandra. Foto: EPA

Iz Urada predsednika države so nam pojasnili, da oče in hči novice o sorodstvu do zdaj nista razglašala na Nanino željo, saj je želela končati študij brez pretirane medijske pozornosti. Ker je dodiplomski študij že končala, razlogov za ohranjanje novice v družinskem krogu ni več.

Nana Forte je predstavnica mlajše skladateljske generacije in se je kljub svoji mladosti že uveljavila tako doma kot tudi v tujini. Rodila se je 24. septembra 1981 v Zagorju ob Savi, na ljubljanski Akademiji za glasbo je končala študij kompozicije, zdaj pa se izpopolnjuje na Visoki šoli za glasbo Carl Maria von Weber v Dresdnu.

Kot srednješolka je pela pri MeMPZ Veter, nato pri APZ-ju Tone Tomšič. Je avtorica več skladb, ki so pritegnile pozornost tako doma kot po svetu. Leta 1999 je prejela Škerjančevo nagrado za umetniško uveljavljanje Srednje glasbene in baletne šole v Ljubljani.

Darinko Forte, mater Nane Forte, ki živi v Zagorju ob Savi, smo želeli vprašati, zakaj je Janezu Drnovšku tako dolgo prikrivala, da je oče njene hčere, vendar je telefon zvonil v prazno.

Nezakonska Mitterandova hči
Janez Drnovšek, ki bo letos dopolnil 56 let in ima sina Jašo, ni edini državnik, za katerega se je razkrilo, da ima nezakonske potomce.

Najbolj znan je primer francoskega predsednika Francoisa Mitterranda, ki je imel nezakonsko hčer. Mazarine Pingeot se je rodila sredi 70. let, še preden je Mitterrand leta 1981 postal francoski predsednik. Skrivnost je uspel čuvati do leta 1995, ko je le nekaj mesecev pred iztekom svojega drugega mandata tednik Paris Match objavil njene fotografije. Mitterrandovega pogreba januarja 1996 sta se udeležili obe njegovi družini - zakonska žena Danielle z otroki ter Anne Pingeot z Mazarine. Mitterrand je nezakonsko hčer skrival, ker se je bal političnih posledic in reakcije njegove družine.

Nezakonsko hčer je leta 2002 priznal tudi perujski predsednik Alejandro Toledo. Zara je bila takrat stara 14 let, Toledo pa jo je priznal celo desetljetje za tem, ko je njena mama proti njemu vložila tožbo za priznanje očetovstva.

Tudi knez Albert ima nezakonskega otroka
Monaški knez Albert že nekaj časa polni stolpce predvsem družabnih kronik, julija 2005 pa je priznal, da je oče 2-letnega fantka Aleksandra. Mati nezakonskega prinčevega sina je 33-letna temnopolta stevardesa Nicole Coste iz Toga, ki ima francosko državljanstvo. Aleksander, ki je prvi in edini otrok monaškega kneza, zaradi tega, ker je plod nezakonske zveze, ne bo mogel postati naslednik prestola.