Kovšca pravi, da so gospodarski programi trenutnih strank premalo ambiciozni. Foto: BoBo
Kovšca pravi, da so gospodarski programi trenutnih strank premalo ambiciozni. Foto: BoBo

Kovšca o konkretnem programu stranke in o številu članov do njenega ustanovnega kongresa še ni želel govoriti. Je pa zagotovil, da presegajo zakonski minimum 200 članov. Tudi oceno, ali so že potrebne predčasne volitve, je prepustil za čas po kongresu. Prav tako razmišlja, da bi prevzel vajeti stranke, vendar se o tem še ni odločil.

Ustanovitelji sicer želijo z novo stranko prebiti prag parlamenta, poudarjajo pa, da prihajajo iz gospodarstva, zato se ne želijo "slovensko stereotipno razvrščati med leve in desne". Kovšca je zagotovil, da se bodo za povezovanje s strankami odločali samo glede na programe, pri čemer pa je kritičen do izvajanja gospodarskih programov obstoječih političnih strank.

"Z vsem spoštovanjem do vrhunskih strokovnjakov, ki so vodili to državo, a poglejte, kam so jo pripeljali," je dejal. Trenutno se zato ne bi povezoval z nobeno izmed strank, saj ocenjuje, da so njihovi programi premalo ambiciozni.

OZS se ograjuje od nastajajoče stranke
"Zniževanje stroškov države v tako majhni meri in zniževanje obsega produkcije v tako drastični meri kličeta po bolj radikalnih ukrepih," je poudaril. Po njegovem mnenju mora preteči veliko vode, preden se zadeve normalizirajo, a "mi sploh začeli še nismo". V zadnjih 20 letih, je poudaril Kovšca, tako posluša zlasti opravičila, zakaj se nečesa ne da narediti. Gospodarstvo pa "tone vse globlje".

Kovšca je sicer državni svetnik, kratek čas je vodil tudi OZS. Iz te organizacije pa so danes sporočili, da zbornica ni med ustanovitelji Liberalno-gospodarske stranke, in poudarili, da so nestrankarska organizacija.