Nova stranka naj bi bolj skrbela za upokojence, pravijo pobudniki. Foto: MMC RTV SLO
Nova stranka naj bi bolj skrbela za upokojence, pravijo pobudniki. Foto: MMC RTV SLO

Srečko Škoberne, eden izmed vodij ustanavljanja stranke, pravi, da bo stranka sodelovala na prihodnjih parlamentarnih volitvah. Nastopili bodo kot alternativa DeSUS-u, saj so prepričani, da DeSUS premalo stori za upokojence.

Drugih imen pobudnikov za ustanovitev stranke ni želel razkriti. Dejal pa je, da so med njimi znana imena iz gospodarstva in da so vsi s celjskega območja. Po poročanju časnik Dnevnik je med njimi tudi Jernej Osole, ki je v preteklosti že kandidiral na listi Pozitivne Slovenije in Zaresa.

Stranka se bo predvidoma imenovala Stranka upokojencev Slovenije, poleg upokojencev pa naj bi združevala starejše in invalide.

Predstavili so se v Podravju
Pobudniki so obiskali zgornjepodravsko pokrajinsko zvezo Zveze društev upokojencev Slovenije. Predsednik pokrajinske zveze Franc Lobnik je po sestanku povedal, da so mu predstavili program bodoče stranke.

"To je komaj ideja, da bi nastala nevtralna in ideološko neopredeljena stranka, ki se bo zavzemala za interese upokojencev," je dejal Lobnik in dodal, da se je včasih tako predstavljal DeSUS. Članstva še niso pridobivali, saj da je za to še prezgodaj.