Najbolj kritičen do vodstva je bil zamenjani minister Janez Drobnič. Foto: RTV SLO
Najbolj kritičen do vodstva je bil zamenjani minister Janez Drobnič. Foto: RTV SLO
Vrh NSi-ja
Bo v prihodnje prišlo do sprememb v vrhu stranke? Foto: NN
Nova Slovenija za večjo prepoznavnost

Po za javnost zaprtih pogovorih o prihodnosti stranke, na katerih se je sestalo vodstvo je Drobnič dejal, da spremembe zagotovo zahtejo izidi zadnjih javnomnenjskih raziskav, ki kažejo na velik upad podpore. Drobnič je ob tem celo dejal, da je pripravljen kandidati za predsednika stranke, vendar pa se pri tem ne želi prenagliti. "Krščanska demokracija ima perspektivo, zato sem za spremembe", je povedal Drobnič.

Opozorila podmladka
Na slabo stanje v stranki so predsednika Andreja Bajuka opozarili celo v podmladku stranke, ki se boji, da stranka na volitvah 2008 ne bo prišla v parlament. Tako so v Mladi Sloveniji ob širokem soglasju predlagali organizacijsko, kadrovsko in programsko prenovo stranke. Med drugim so pozvali k izrednemu kongresu in izvolitvi novega vodstva.

Do pobude Mlade Slovenije se vodstvo še ni opredelilo. Podpredsednik Nove Slovenije Alojz Sok glede tega pravi, da je treba drzne ideje mladih strniti z modrostjo starejših članov. Povedal je tudi, da je po njegovem mnenju najprej treba speljati sedanji mandat do konca, potem pa se, kot meni, ne bodo rabili bati niti za prihodnji mandat.

Bajuk je optimist
Bajuk se je na kritike mladih odzval z besedami, da poziv po zamenjavi v vodstvu ne pomenijo nujno prav zamenjave njega z mesta predsednika. Bajuk se tudi ne boji izidov z lanskih lokalnih volitev. Prepričan je, da kljub nižji podpori, na omenjenih volitvah ni razloga za paniko, saj naj bi imel NSi ene najbolj lojalnih volivcev.

Bajuk se ne boji, da bi mu lahko volivce speljali koalicijski partnerji, predvsem SDS. Prav tako ne verjame ugibanjem, da bi stranko ogrozil Lojze Peterle s svojo Listo za Slovenijo.

Nova Slovenija za večjo prepoznavnost