Matjaž Han in Tanja Fajon. Foto: BoBo
Matjaž Han in Tanja Fajon. Foto: BoBo

Člani in članice stranke naj ne bi bili navdušeni nad stališči in pojasnili Tanje Fajon, razočarani so tudi nad srednim sestankom s premierjem Robertom Golobom, saj da ni bilo takšne umiritve strasti, kot želi prikazati predsednica stranke, je v oddaji Dnevnik poročala novinarka Nastja Stopar.

"Prav tako smo izvedeli, da ne stojijo vsi člani trdno za odločitvijo, da SD še naprej ostane v koaliciji. Tanja Fajon sicer ne namerava odstopiti z mesta predsednice stranke. V stranki pa je že slišati očitke, da se preveč uklanja Golobu, saj naj bi se bala tudi izgube položaja zunanje ministrice. Člani medtem že šušljajo o morebitnem novem predsedniku stranke, neuradno na tem mestu večina vidi gospodarskega ministra Matjaža Hana. Za marec je sklican statutarni kongres stranke, ki bi ga lahko razširili v volilni kongres in na njem preverili zaupanje sedanjemu vodstvu. A naj bi Fajon danes predlagala, naj ga prestavijo na čas po evropskih volitvah," je še sporočila Stopar.

V ponedeljek bo še konferenca stranke SD, ko naj bi bili znani nadaljnji koraki.

Kot je znano, je koalicijska kriza nastala po spornem nakupu sodne stavbe na Litijski cesti v Ljubljani. Na srednem sestanku so premier in Socialni demokrati sklenili, da kljub zrahljanemu zaupanju nadaljujejo skupno koalicijsko pot. Pravosodno ministrstvo naj bi po odhodu Dominike Švarc Pipan še naprej ostalo v rokah SD-ja, začasno pa ga bo vodil premier.

Kaj lahko pričakujemo na ponedeljkovi konferenci stranke SD?
Sorodna novica Tanja Fajon: Mislim, da smo izšli iz najhujšega