Funkcije v delovnih telesih so dodeljene poslanskim skupinam in ne posameznim poslancem. Foto: RTV SLO
Funkcije v delovnih telesih so dodeljene poslanskim skupinam in ne posameznim poslancem. Foto: RTV SLO
Marko Pavliha
Pavliha ne bo več podpredsednik državnega zbora. Foto: RTV SLO
Prenehanje funkcij poslancev

Razrešen je bil tudi podpredsednik državnega zbora Marko Pavliha, o novi razdelitvi članstva in funkcij v delovnih telesih pa naj bi se državni zbor dogovoril do konca tedna.

Vsem desetim poslancem, ki so iz LDS-a prestopili v SD oz. v skupino nepovezanih poslancev, je članstvo v delovnih telesih prenehalo že pred časom, z vodstvenih funkcij pa so bili razrešeni z ugotovitvenim sklepom DZ-ja.

Poslanci, razrešeni funkcij
Poleg Pavlihe je državni zbor s funkcije predsednika komisije za nadzor proračuna in drugih javnih financ razrešil Milana M. Cvikla (SD), z mesta predsednika komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb pa Davorina Terčona (neodvisni poslanci).

Podpredsedniške funkcije so izgubili vodja nepovezanih poslancev Matej Lahovnik (odbor za finance), poslanka SD-ja Darja Lavtižar Bebler (odbor za notranjo politiko) ter nepovezana poslanca Cveta Zalokar Oražem (odbor za lokalno samoupravo) in Pavel Gantar (odbor za okolje).

Iz poslanske skupine LDS-a izstopilo 10 poslancev
Kot je znano, so k SD-ju prestopili Tone Rop, Marko Pavliha, Darja Lavtižar Bebler in Milan M. Cvikl. Med neodvisne poslance pa so šli Matej Lahovnik, Pavel Gantar, Davorin Terčon, Alojz Posedel, Majda Širca in Cveta Zalokar Oražem, ki so ustanovili društvo Zares.

Prenehanje funkcij poslancev