V kabinetu predsednika vlade tožbi še preučujejo. Foto: EPA
V kabinetu predsednika vlade tožbi še preučujejo. Foto: EPA

Janez Janša naj bi v intervjuju za časopis Večer decembra 2007 med drugim izjavil, da je Ninamedia "hišna služba Gregorja Golobiča", zaradi česar je po mnenju odvetniške družbe Zdolšek, ki je v imenu Ninamedie vložila tožbi, okrnil in posegel v ugled in dobro ime omenjene javnomnenjske agencije.

Janša naj bi z izjavo, da Socialni demokrati sami svoji Ninamedii seveda ne verjamejo, delovanje družbe podvrgel interesom te politične stranke, so zapisali v tožbi. Še posebej pa naj bi predsednik vlade diskreditiral Ninamedio z besedami, da sledenja "javnega mnenja ne meri, ampak ga skuša ustvarjati".

Janša je o Ninamedii še dejal, da je še dva tedna pred državnozborskimi volitvami leta 2004 LDS-u namerila dvakrat boljši rezultat kot SDS-u, kar Ninamedia odločno zanika in poudarja, da njene meritve niso bistveno odstopale od meritev drugih javnomnenjskih agencij.

Ninamedia zahteva 20.000 evrov
Ninamedia sodišču predlaga, da ji Janez Janša izplača znesek 20.000 evrov in na lastne stroške objavi sodbo sodišča v časopisih Večer in Delo. Zaradi istih izjav pa Ninamedia na okrožnem sodišču v Mariboru, kjer izhaja Večer, Janšo toži tudi zasebno, zaradi obrekovanja in razžalitve.

Janša še brez komentarja
Iz kabineta predsednika vlade so za MMC sporočili, da o tožbi predsednik vlade ni uradno obveščen in je zato tudi ne more komentirati.